lauantai 29. joulukuuta 2012

Aura-päärynäsalaatti


Söisin vallan erilaisia salaatteja, jos joku niitä viitsisi aina tehdä. Tässä on erittäin hienostuneen makuinen salaatti, joka sopii lähinnä alkuruuaksi. Muutama grissini kauniisti kyytipojaksi ja kokonaisuus on valmis.
  • 1 iso punasipuli 
  • 1 rkl sokeria 
  • 1 rkl vaaleaa balsamietikkaa 
  • 1 rkl rypsiöljyä 
  • 1 iso kypsä päärynä  
  • 1 ruukku salaattia ja hieman rucolaa
  • 2 tuoretta viikunaa tai muutama kuivattu viikuna 
  • 1 pkt Valio Aura Gold juustoa 
Sipuli leikataan aivan ohuiksi pieniksi viipaleiksi. Laitetaan kulhoon ja lisätään sokeri, balsamietikka ja öljy. Annetaan marinoitua sen aikaa, kun valmistetaan salaatti. Kuutioidaan päärynä ja lisätään kuutiot sipulin joukkoon marinoitumaan. Levitetään salaatti laakealle vadille. Nostellaan sen päälle sipuli-päärynäseosta. Murennellaan päälle Aura juusto ja lisätään viikunat. Salaatille voi myös tehdä kermaviilipohjaisen kastikkeen, johon laitetaan persilijaa, sinappia, sokeria ja mustapippuria. 

1 kommentti :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...