perjantai 28. joulukuuta 2012

Makoisat uunikasvikset



Maailman paras lisuke, sopii sekä lihan että kalan kanssa ja mausteita voi varioida oman maun mukaan. Timjamin voi vaihtaa esimerkiksi rosmariiniin.
  • 3 isohkoa perunaa
  • 2 isohkoa porkkanaa
  • kesäkurpitsa
  • vihreä ja keltainen paprika
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl timjamia
Juurekset ja sipulit kuoritaan. Kasvikset leikataan isohkoiksi lohkoiksi ja laitetaan isoon kulhoon. Laitetaan joukkoon öljy sekä mausteet ja sekoitetaan niin, että kasvikset maustuvat kauttaaltaan. Levitetään leivinpaperille peitetylle pellille ja paistetaan 210 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännetään kerran kypsymisen aikana.

1 kommentti :

  1. Minä teen usein ihan vaan perunasta, porkkanasta, lantusta ja sipulista tälläistä ja lähes joka kerta joukossa on hunajaa, nam! Ihanan monipuolisia nämä juurekset ovat! :) Variaatioissa on vaan oma mielikuvitus rajana :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...