lauantai 29. joulukuuta 2012

Mustaherukkamousse

Aamun talviväreistä inspiroituneena päätin tehdä tämänpäiväisille vieraille jälkiruuaksi mustaherukkamoussea. Ensinnäkin siksi, että olen syksyllä tehnyt kohtuullisen paljon mustaherukkahilloa ja toisekseen siksi, että se antaa aivan omanlaisensa säväyksen ruokiin. Helppo, nopea ja herkullinen mousse.
  • 1 tlk creme-fraichea
  • 1 tlk vaniljarahkaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 100g mustaherukkahilloa
Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisätään sokeri loppuvaiheessa. Vatkataan ranskankerma, rahka ja keltuaiset keskenään. Käännellään joukkoon varovaisesti valkuaisvaahto ja puolet hillosta. Annostellaan jälkiruokamaljoihin ja koristellaan mustaherukkasoseella. Mikäli halutaan oikein kaunis esillepano, lisätään rahkan määrää sen verran, että seoksesta tulee paksumpi ja pursotetaan kauniisti punaviinilaseihin.

1 kommentti :

  1. Erittäin maistuvaa ja terveellistä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...