perjantai 28. joulukuuta 2012

Mustikkainen vispipuuro

Vispipuuro taitaa olla eniten eri variaatiomahdollisuuksia sisältävä puuro. Perinteisen puolukkaisen version lisäksi teemme sitä useissa eri makuvaihtoehdoissa, joista kaikki uppoavat takuuvarmasti nälkäiseen yleisöön. Tällä kertaa oli tarjolla mustikkainen puuro, jonka väri pelkästään on sangen herkullinen. Mustikka yksinään on aika mieto marja, joten se sai sekaansa hieman itsetehtyä vadelmahilloa. 
  •  1l vettä
  • 4 dl mustikoita
  • 3 rkl vadelmahilloa
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  • 1,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
Mustikka on niin pehmeä marja, ettei sitä tarvitse keittää ennen mannasuurimoiden lisäämistä. Sen verran kuumennetaan, että mustikat sulavat ja liemen kiehuessa lisätään vatkaten sekaan mannasuurimot ja sokeri sekä suola. Puuroa keitetään välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia. Loppuvaiheessa lisätään pari reilua lusikallista vadelmahilloa. Jäähtynyt puuro vatkataan kuohkeaksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...