torstai 27. joulukuuta 2012

Omenainen glögi


Pakkaskelit ovat osaltaan aiheuttaneet sen, että kuumat juomat tekevät kauppansa. Itse olen ihastunut tähän omenaiseen glögiin, joka on helppo ja nopea valmistaa. 0,5l omenamehua kuumennetaan kanelitangon, tähtianiksen ja kuuden kokonaisen neilikan kera. Mukaan lisätään vielä teelusikallinen sitruunan kuoriraastetta ja keitellään kymmenen minuuttia. Maustetaan ruokosokerilla ja lisätään puoli pulloa kuivaa valkoviiniä. Kuumennetaan ja tarjoillaan lämpimänä. Sopiva valkoviini glögiin on esimerkiksi Villa Anna verduzzo del piave. Sopivan neutraali ja kevyt, mutta sitruksinen hapokkuus sopii hyvin omenan seuraksi. Muuten ehkä hiukan vaatimaton valkoviini.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...