torstai 27. joulukuuta 2012

Ruispizzapohja


Tänään oli ruokalistalla pizzaa. Tämä johtui yksinkertaisesti siitä, että sisäinen Marttani totesi joulun olevan jo ohi ja päätti hyödyntää kaapissa valmiiksi olevia aineksia. Me emme ole pizzaihmisiä, mutta joskus sekin maistuu ihan hyvältä. Täydellisen pizzapohjan etsintä on vielä käynnissä, mutta tämä on tämän hetkisistä versioista paras. Ensinnäkin olen hätäinen, en jaksa odotella taikinan kohoamista, enkä lämmitellä nesteitä. Toisekseen tämä taikina levittyy loistavasti ilman jauhoja. Kolmanneksi yritän välttää mahdollisuuksien mukaan sekä vehnäjauhoja että hiivaa. Kun malttaa levittää pohjan tarpeeksi ohkaiseksi ja paistaa sopivan rapeaksi, on tulos herkullinen. 
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • 75 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
Voi sulatetaan. Kaikki ainekset sekoitetaan sopivaksi taikinaksi ja jaetaan kolmeen osaan, halutessaan voi myös tehdä ison uunipellillisen. Pohja levitetään ohuehkoksi ja täytteet laitetaan päälle. Paistetaan 210 asteessa reilu kymmenisen minuuttia. Tällä kertaa oli täytteenä valkosipulimaustettu tomaattimurska, kinkku, kirsikkatomaatti, ruohosipuli, salaattisipuli, basilika, oregano ja pari erilaista juustoa.

1 kommentti :

  1. Tämäkin menee ehdottomasti kokeilulistalle! :) Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...