sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Saaristolaisleipä


Useita erilaisia reseptejä läpikäyneenä voin sanoa, että tämä kauan sitten ystävältä saatu saaristolaisleipäresepti on paras leipäohje mitä omistan. Helppo tehdä, säilyy hyvin ja on ennenkaikkea erittäin hyvää. Muovipussiin ei kannata pakata vaan paperipussiin tai leivinpaperiin. 
  • 1 l piimää
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl neljän viljan hiutaleita
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 l vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl siirappia
  • 2,5 tl suolaa
  • 2 palaa hiivaa
Haaleaan piimään sekoitetaan hiiva ja sitten muut aineet. Kohotetaan leivät voidelluissa vuoissa, tästä ohjeesta tulee kaksi leipää. Paistetaan 175 asteessa puolitoista tuntia ja paistamisen aikana voidellaan muutamaan kertaan kahvi-siirappiseoksella.

1 kommentti :

  1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! En kyllä ole mikään leivän leipoja, mutta jospa olisi sellainen ohje, että onnistuu mullakin :)

    Mahtavia ohjeita ja kuvia sulla täällä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...