maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuosien viisaus


Vaella vakaasti melun ja kiireen keskellä ja muista, mikä rauha vaitioloon kätkeytyy. Mikäli se on antautumatta mahdollista, pysy hyvissä väleissä kaikkien ihmisten kanssa. Ilmaise totuutesi hiljaa ja selkeästi ja kuuntele muita yksinkertaisimpia ja oppimattomampia myöten, sillä heilläkin on sanottavansa.

Vältä äänekkäitä ja riidanhaluisia  henkilöitä, he ovat mielen vaiva. Jos vertaat itseäsi muihin, tulee sinusta turhamainen että katkera, sillä aina on oleva sinua suurempia ja vähäisempiä. Iloitse saavutuksistasi, kuten myös suunnitelmistasi.

Säilytä kiinnotus uraasi, vaikka mitättömäänkin, se on tosi omaisuutesi ajan vaiheissa. Liiketoimissasi ole varovainen, sillä maailma on petosta täynnä. Mutta älä anna sen sokaista sinua näkemästä hyvettä, korkeat ihanteet ohjaavat monia, ja elämä on urhea kaikkialla.

Ole oma itsesi. Älä koskaan teeskentele kiintymystä. Rakkautta älä vähättele, sillä kaiken autiuden ja pettymysten keskellä se on ikuinen kuin ruoho.

Seuraa alttiisti vuosien viisautta ja hylkää kevyesti se, mikä lapsen on. Kasvata hengen voimaa kilveksi onnettomuutta vastaan. Mutta kuvitelluista asioista älä masennu. Väsymys ja yksinäisyys synnyttävät monia pelkoja. Kuri on terveellistä, mutta myös hellyys on tarpeen.

Sinä olet kaikkeuden lapsi kuten puut ja tähdet, sinulla on olemassaolon oikeus. Näyttäköön se sinusta siltä tai ei, kaikkeus kulkee epäilemättä omaa sopivaa rataansa.

Siispä ole rauhassa Jumalasi kanssa miksi hänet kuvitteletkin. Mitkä lienevätkään toimesi ja toiveesi, säilytä sydämesi rauha elämän melskeessä. Viekkauden, turtumuksen, särkyneiden haaveiden keskellä maailma on silti kaunis. Ole valpas. Yritä pysyä onnellisena.


-Ote vanhan Paavalin kirkon kätköistä löytyneestä käsikirjoituksesta vuodelta 1692-

Paljon viisaita sanoja uuden vuoden kynnyksellä.

2 kommenttia :

 1. Anonyymi1/1/13

  Olipa ihana viisas kirjoitus!
  Onnea uudelle blogille! Muutos piristää. Varmasti luen myös tätä blogiasi.

  terv. Reposaaren kävijä

  VastaaPoista
 2. Viisaita sanoja todellakin ja sanoissa totuuden ote!
  Lainaan tätä kirjoitusta jossakin joskus.

  Uusia raikkaita tuulia mahtukoon monia tähän uuteen vuoteen 2013!

  Kuljen edelleen sanojesi ja kuviesi matkassa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...