lauantai 19. tammikuuta 2013

Granaattiomena


Aika harvakseltaan tulee käytettyä mitään eksoottisempia hedelmiä, mutta aina välillä sitä innostuu. Granaattiomena on kotoisin Keski-Aasiasta ja sitä on viljelty Kaukasuksen ja Välimeren alueella jo vuosituhansia. Granaattiomena on suunnilleen omenan kokoinen ja sitä syödään hedelmänä, mehua käytetään juomana sekä ruuanlaitossa ja siemeniä käytetään maustamiseen. Hedelmää on useissa kulttuureissa pidetty hedelmällisyyden symbolina. Tämä hedelmä tarjoaa aimo annoksen c-vitamiinia sekä vitamiineja B5, B9 ja K sekä sisältää runsaasti antioksidantteja. Valitse mahdollisimman punainen ja painava yksilö. Leikkaa hedelmä puoliksi niin, että molempiin puoliskoihin jää tupsu. Koputtele tai kaiva veitsellä läpikuultavat, mehukkaat siemenet ulos. Paksut väliseinät eivät ole syötäviä ja maistuvat pahalta. Granaattiomenaa voi nauttia jäätelön kanssa, salaateissa, ruuan koristeena ja leivonnaisissa. Hedelmä on varsin miedon makuinen, viinirypäleen ja vesimelonin välimaastosta kuten meidän keskimmäinen poika analysoi ja lisämakua saakin liottamalla siemeniä sitruunamehussa, viinissä tai konjakissa.

4 kommenttia :

 1. Olen joskus maistanut, maku on mieluisa, mutta niiden siemenien kanssa on vähän hommaa.

  VastaaPoista
 2. David Khayatin kirjassa Syötkö riskiruokaa - Syöpälääkärin paljastuksia ruoan terveysvaiktuksista, on listattu 10 syöpää torjuvaa ravintoainetta ja granaattiomena on yksi niistä. Sitten on valkosipuli, kurkuma, jota me nyt ripottelemme vaikka mihin, punaviini, vihreä tee ja tomaatti. Ketsuppi ja mehu on jopa tomaattia terveellisempää, sillä se imeytyy paremmin. Khayat on toiminut syöpälääkärinä Ranskassa 30 vuotta, joten tutkimus on tuolta ajalta.

  Hieno kuva jälleen.

  VastaaPoista
 3. Granaattiomenat ovat ihania;nytkin on jääkaapissa pari sellaista. Ja ihan vieressä kasvaa granaattiomenapuita,tosin hedelmien aika on syksyllä.

  VastaaPoista
 4. Granaattiomena on herkkua salaateissa !

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...