sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Balsamico lohi


Puolentoistatunnin lenkin jälkeen maistui hyvin maustettu lohi ja tyrninen panna cotta. Lapset oli syötetty jo etukäteen, joten saatiin Ukon kanssa syödä kaikessa rauhassa. Kevyehkö, maukas kalaohje.
  • noin 1 kg lohifilettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 4 rkl balsamico viinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl öljyisiä aurinkokuivattuja tomaatteja
  • reilusti ruohosipulisilppua
Maustetaan lohifile suolalla ja pippurilla. Paistetaan kypsäksi uunin keskitasolla nahkapuoli alaspäin öljytyssä vuoassa 220 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoitetaan balsamico, öljy ja sitruunamehu ja levitetään kypsän lämpimän kalan päälle. Ripotellaan kalan päälle tomaatit ja reilusti ruohosipulia. Annetaan maustua rauhassa. Tämän voi valmistaa jo edellisenäkin päivänä ja antaa maustua jääkaapissa.

3 kommenttia :

  1. Lohi on todella hyvää <3 mukavaa alkavaa viikkoa sinulle !

    VastaaPoista
  2. just tänään mietin miten tekisin viikolla lohta ja tässähän tämä on hyvänkuuluinen resepti :)

    VastaaPoista
  3. Tosi herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...