keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Herkullinen lohipasta

Tässä on erittäin oiva vaihtoehto tällaiseen joulunjälkeiseen elämään, kun pitäisi saada muutama suklaakilo pois ;). Kermainen, täyteläinen ja lähes suussasulava kalaruoka. Olen joskus ohjeen jostain netistä bongannut ja hiukan sitä jalostanut allergiaystävällisemmäksi jättämällä pois katkaravut ja hunajan ja lisäämällä tilalle muuta.
  • kolmasosa isosta lohifileestä (400-500g)
  • pienehkö sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl dijon sinappia
  • 3 rkl parmesan juustoraastetta
  • 150g ruohosipulituorejuustoa
  • mustapippuria
Kalafile leikataan sopiviksi suupaloiksi. Sipulit pienennetään ja kuullotetaan pannulla öljyssä, lisätään kalanpalat ja paistetaan lähes kypsiksi. Lisätään joukkoon ruokakerma, sitruunanmehu, valkoviini, siirappi, soijakastike, sinappi ja juustoraaste. Keitellään hiljaa viitisen minuuttia ja lisätään lopuksi ruohosipulituorejuusto ja mustapippuri. Mielestäni on juuri sopivan makuista, mutta jos haluaa tulisemman voi toki maustaa pippurilla ja chilillä. Tarjoillaan tuoreen tagliatelle-pastan kanssa.

9 kommenttia :

  1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa! Meillä mentiin tänään pastalinjalla myös, mutta jauhelihakastikkeen (lasten ehdoilla) kera :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä, pitää varmaan kokeilla kahden päivän päästä vkonloppuna kun on palattu arkeen kouluruokaa syötyä... :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa vasmasti. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  4. Tuli ihan nälkä. Olisi mukavaa kun saisi tuollaisen kokin kotiin,,,

    VastaaPoista
  5. Moi,
    lohipasta on tosi hyvä!! Laitan lohipastaa usein, mutta käytän vain kermaa ja pientä määrää vodkaa. Kivaa että käytit tagliatellea!

    VastaaPoista
  6. Nam:) Täältä löytyy vaikka mitä hyviä ohjeita, päivittelin itseni tänne uuden blogin puolelle, ei muuta kun kokkailemaan, täällä yritetään alkaa keventämään uuden vuoden kunniaksi,miten sais tuon leivontainnostuksen vaan laantumaan:)

    VastaaPoista
  7. this looks delicious!!

    VastaaPoista
  8. Waude, mikä herkku! Kiitos vinkistä.

    (Jänöapilan kuva isompana eli web-koossa olisi huima yllätys;-)Siis tuo eka.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...