keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Juustoiset lohimedaljongit



Tässä on hyvä kalaohje aikuisille, meillä ei valitettavasti tätä versiota lapset syö. Vihannesriisin kanssa hyvää ja Masi Modello delle Venezie kaveriksi. Tosin Masi sopisi varmasti vielä paremmin hiukan vähärasvaisemman kalan kanssa. Kuiva, pirteän hapokas, päärynäinen, hennon sitruksinen ja mausteinen. Oiva myös seurusteluun hyvin viilennettynä. Enkä ole mikään viiniasiantuntija, mutta kovasti yritän pysyä Ukon perässä ja opetella.

 

  •  suolaa
  •  pippuria
  •  sitruunamehua
  • 100 g  pehmeää vuohenjuustoa
  • 100 g  ruohosipulista tuorejuustoa 
  • 1,5 tl   kuivattua timjamia, rakuunaa ja basilikaa 
Lohimedaljongit maustetaan kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoitetaan haarukan avulla pehmeään vuohenjuustoon tuorejuusto ja yrtit. Myös tuoreyrttejä voi käyttää. Nostetaan lusikalla tai pursotetaan seosta jokaisen medaljongin päälle. Kypsennetään 200 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes kala kypsyy.

6 kommenttia :

  1. Ah, waude! Tätä me tehdäänkin, sillä kaipaan lisää kalaohjeita. Me syömme kalaa joka viikko, vaikka merikalan saaminen ei ole täällä niin helppoa kuin teillä.

    Punaviinit ovat helpompi juttu. Ja niissä hinta ei niinkään korreloi laatuun kuin valkoviinissä.

    Olen alkanut kesän ja zarzuelan takia opetella tosissani keskilaadukkaita valkoviinejä. Yksi suosikkini on aina chablisvalkkarit, mutta uusiakin on löytynyt.

    Kiitos helposta, herkullisesta ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Herkuullisen näköistä ja taatusti myös makuista!

    VastaaPoista
  3. Taas on niin herkullisen näköistä. että nami.

    VastaaPoista
  4. Nams - tätä täytyy kokeilla. Tarpeeksi yksinkertainen jopa mulle poropeukalolle. Silti herkullisen näköinen. Kiitos!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Jotenkin alko nyt haluttaan valkkaria ;)
    Ja mie tykkään tuollaisista helpoista ja herkullisista ruokaohjeista :)
    Tuo oliskin hyvä siskon kestitsemis-menu :)

    VastaaPoista
  6. Ihana annos. Lohireseptit on aina tervetulleita. Meillä syödään paljon kalaa, ja varsinkin lohta.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...