tiistai 15. tammikuuta 2013

Kentuckyn kakku


Tässä toinen tällainen kuivakakkuversio, jonka ohjeen olen ottanut vuosia sitten Pirkasta. Tämä oli aikoinaan niin suosittu ohje, että julkaistiin Pirkassa vielä toistamiseen. Mikäli tykkää taatelikakusta, on tämä hyvä versio varsinkin tuon kuorrutteen kera. 

Kakku:
  •  150g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 pussi taateleita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus:
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g voita
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 4 dl tomusokeria
Voidellaan ja korppujauhotetaan 1,8 l vuoka. Leikataan taatelit pieniksi paloiksi ja sekoitetaan mantelirouheen joukkoon. Vaahdotetaan huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisätään munat yksitellen. Sekoitetaan venhäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoitetaan pari ruokalusikallista jauhoseosta manteleiden ja taateleiden joukkoon. Lisätään jauhoseos ja maito vuorotellen varovasti vaahtoon ja lopuksi manteli-taateliseos vain hiukan sekoittaen. Kaadetaan vuokaan ja paistetaan alimmalla tasolla 175 asteessa tunti. Kakku kumotaan haaleana. Ruskistetaan sokeri kattilassa. Ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi ja lopuksi ruskeaksi. Otetaan kattila liedeltä, kun sokeri on ruskeaa mutta ei vielä palanutta, lisätään rasva ja annetaan sulaa. Lisätään kerma ja kiehautetaan seos koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisätään lopuksi tomusokeri ja sekoitetaan tasaiseksi. Jos näyttää paakkuiselta lämmitetään hiukan koko ajan sekoittaen. Annetaan kuorrutuksen jäähtyä hiukan ja levitetään ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja lopuksi paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa voi sitä lämmittää välillä.


15 kommenttia :

  1. Voi vau mikä blogi!!!
    - Olit ilmestyny mun sivuille ja kuvasi oli sen verran mielenkiintoinen:
    onko, ei, onko ja onhan se Kaljaasi Ihana!!!
    Täältä voi löytyä jotain mielenkiintoista.

    Ja tosiaan... Voi vau mitä makeita, suolasia ja ja ja...

    Eli täälä olen ja pysyn :)

    JK: Tervetuloa myös meille ja toivottavasti viihdyt.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi15/1/13

    Mites tällainen sokeritautinen mummeli voi leipoa ohjeittesi mukaisia kakkuja tai sitten syödä niitä? Sanopas se. Mitääkö vain katsella ja syöttää pappalle. Vieraita kun meillä ei piipahda. Katselen kyllä mielelläni ohjeitasi ja hienoja kuvia Reposaaresta Kiitos niistä.

    VastaaPoista
  3. Taatelikakku on yksi mun lempikakuista, tätä pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Joka kerta kun tänne tulen ajttelen, että tää pitää kokeilla. Hyvä , että reseptit säilyvät täällä!

    VastaaPoista
  5. My dear friend Sarppu
    Is wonderful your new blog!!! and so delicius!
    Thank you for the recipe!
    many greetings

    VastaaPoista
  6. Mummelille pitää tehdä varmaan omia sokerittomia reseptejä :)

    VastaaPoista
  7. Reseptit kuulostavat ihanilta. Taidan kokeilla tätä kakkua, mutta ehkä "keventäen" ilman kuorrutusta. Vanhoista kunnon mokkapaloistakin aloin haaveilla jokunen postaus sitten.
    Kuivakakut ovat minunkin poikani mieleen. Teen tätä kentuckia, kun hän tulee seuraavan kerrran käymään.

    VastaaPoista
  8. Tämä on kyllä niin herkun näköinen,että en kestä! ja tuo aikaisempi omenakuivakakku lähtee myös kokeiluun! Tulee vain vaikeaa päättää, kumpaa ensiksi ;)

    VastaaPoista
  9. Onpas herkullisen näköinen ja taatusti hyvältä maistuva kakku:)

    VastaaPoista
  10. Onpas taas herkullisen näköistä.
    Vesi tuli kielelle!

    VastaaPoista
  11. Näyttää niin, niin hyvältä!

    VastaaPoista
  12. Ihanan näköinen kakku - minä vaan tykkään taateleista niin paljon ihan sellaisenaan, että harvoin ehtivät kakkuun saakka :-)

    VastaaPoista
  13. Voi mitä herkkuja täällä sinulla onkaan!

    Minä olen ihan onneton jauhopeukalo, mutta tällaiset kuvat ja ohjeet kyllä pistävät miettimään että jos kuitenkin kokeilisi...;)

    Ihanaa viikon jatkoa sinulle! ♥

    VastaaPoista
  14. Ah, this looks very good:-)
    Hope you have a nice day!

    VastaaPoista
  15. Oi miten kaunis ja tyylikäs leipomus ja maku, voin vain kuvitella

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...