sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Luumuomenakakku




Kahdesta eri ohjeesta yhdistelty talviaikaan sopiva luumuinen ja omenainen kakku. Olen tehnyt tätä suoraan tarjoilualustalle ilman irtokakkuvuoan pohjaa, sillä täyte niin paksuhkoa, että ei valu reunojen ali. Käytän myös reunakalvoa, jotta kakun reuna jää siistimmäksi ja irrottaminen on yksinkertaisempaa. Mikäli kakusta ei halua kovin makeaa, voi sokeria laittaa vain desin verran.
Pohja:
  • 250g piparkakkuja
  • 70g voita
Täyte:
  • 2 tlk maitorahkaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 prk luumumarmeladia
  • 2 isoa omenaa
  • 6 dl kuohukermaa
  • 8 liivatelehteä
  • vajaa 1 dl vettä
  • suklaarusinoita
  • suklaata
Hienonnetut piparkakut ja sulatettu voi sekoitetaan ja painellaan irtokakkuvuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin kovettumaan. Sekoitetaan rahka, sokerit, kaneli, luumumarmeladi sekä raastetut omenat. Vaahdotetaan kerma ja lisätään varovasti seokseen. Liivatelehdet pehmitetään kylmässä vedessä viitisen minuuttia, vesi puristetaan pois ja liivatteet sulatetaan kiehuvaan vesitilkkaan. Annetaan seoksen jäähtyä jonkun aikaa ja kaadetaan sitten ohuena nauhana täytteeseen. Kaadetaan täyte vuokaan ja annetaan hyytyä vähintään kaksi tuntia. Koristellaan suklaarusinoilla ja sulatetulla suklaalla.

3 kommenttia :

  1. Kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta:)

    VastaaPoista
  2. Tällaisen teen seuraavaksi nam

    VastaaPoista
  3. Minä voin tulla sitten syömään tälläistä kun joku tekee ;) nami

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...