sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Panna cotta ja paserattua tyrniä


Tämä on tällainen muutamasta reseptistä tehty muunnelma. Useimmat blogissa olevat reseptit ovat useiden ohjeiden hyväksikoettuja muunnelmia tai yhdistelmiä. Jos otan jonkun blogista tai jostain lehdestä ohjeen suoraan, mainitsen siitä erikseen. Valitettavasti monet ohjeet ovat niin vanhoja, käsin kirjoitettuja, ystäviltä saatuja ym, ettei alkuperää osaa sanoa.
  • 3 liivatelehteä
  • 5 dl kermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl tyrnimarjoja
  • 2 dl tomusokeria
  • tilkka vettä
Liotetaan liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kiehautetaan kattilassa koko ajan sekoittaen kerma ja sokerit. Lisätään puristetut liivatelehdet kattilaan ja sekoitetaan hyvin joukkoon. Annetaan seoksen jäähtyä hetkisen. Annostellaan laseihin ja laitetaan kylmään. Hyytymiseen menee pitkä aika, parisen tuntia. Itse hätähousuna olen välillä laittanut hetkeksi pakkaseen, käy nopeammin, eikä ole vaikuttanut makuun. Sillä välin kiehautetaan kattilassa tyrnit, tomusokeri ja pieni vesitilkka. Annetaan kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Painellaan siivilän läpi, jäähdytetään ja annostellaan hyytyneen osion kaveriksi. Ja jos kala olikin kevyttä, niin tämä ei sitten enää ollutkaan.


17 kommenttia :

  1. Herkkua ja kuvauksellisuutta♥

    (Sulla on uskomaton draivi, en meinaa pysyä yhtään perässä. Vasta äsken kopsasin sen suklaakakun ohjeen;-)

    Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Hienon näköinen herkku♥

    Tyrnistä on moneksi, sitä kerättiin Etelä- Pirskeristä mökillä ollessa:)

    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Ihanasti tolleen vinoon hyydytetty tuo panna cotta, miten teit sen?! Olen himoiten lueskellut reseptejäsi ja ihaillut kuviasi, kokeilen joku päivä ainakin sitruunapiirakkaa ja sitä ihanaa savusiikajuttua ja saaristolaisleipää.

    VastaaPoista
  4. mmm, mikä kulinaristi siellä onkaan :)

    VastaaPoista
  5. Oi miten hyviä ohjeit täältä löytyy kiitos, täytyy ruvet kokeilemaan:)

    VastaaPoista
  6. Voi vau,miten olet saanut hyydytettyä noin kivasti vinoon, mahtavia kuvia taas ja hyviä reseptejä:)

    VastaaPoista
  7. Näyttää todella upealle!

    VastaaPoista
  8. On kaunis herkku, ihana:)

    VastaaPoista
  9. Blogissani olisi sinulle haaste :) Ihania herkkuja täältä löytyy!

    VastaaPoista
  10. Tätä kyllä pitäs tehdä, en ole koskaan syönyt pannacottaa, en teidä miksi. Olisi noita tyrnejäkin pakkasessa. Aaah nyt huomasin tuon tyrnivaahdon ohjeen, pitää sekin käydä katsomassa. Kiitos herkullisista ohjeista!

    VastaaPoista
  11. Kiitos tuota täytyy kokeilla.
    Meillä on tyrniä pakasteessa.

    VastaaPoista
  12. Ihanasti vinoon hyydytetty herkku, nappaan heti idean itselleni:)
    ...ja jään seurailemaan ihanaa blogiasi<3
    Terkut ja halit SisustEllenistä♥

    VastaaPoista
  13. Oi joi mikä herkku!!!
    Käyppä kurkkaamassa blogissani, jätin sinne sullekin jotain ;)

    VastaaPoista
  14. Maria, laita lasit vinoon johonkin hyvälle alustalle, niin hyytyy vinoon tuo panna cotta. Taidan tehdä muutaman hienomman malliksi joskus kun on aikaa. Panna cottan kanssa voi kyllä leikitellä aika hienosti, raidottaa, ruuduttaa, kipata lautaselle ja vaikka mitä. Harmi vaan kun ei ole mikään kevyt herkku :).

    VastaaPoista
  15. Oi, kun upean näköisiä. Ei vaan taitaisi minulla kärsivällisyys riittää :-)

    VastaaPoista
  16. Cute dish!

    Have a wonderful week!

    VastaaPoista
  17. Ihanan näköinen jälkkäri, varmasti herkullista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...