perjantai 18. tammikuuta 2013

Pasta carbonare

  • 300 g tagliatelle pastaa
  • 2 rkl valkosipulista oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 pkt pekonia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl kermaa
  • 150g parmesaaniraastetta
  • ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria
Laitetaan pasta kiehumaan. Kuullotetaan hienonnettu sipulit pannulla ja lisätään suikaloitu pekoni, maustetaan sokeriripauksella, suolalla ja mustapippurilla, paistetaan kypsäksi. Sekoitetaan kulhossa kerma, keltuaiset ja parmesaaniraaste, maustetaan mustapippurilla ja valkosipulilla. Kaadetaan pastasta vesi pois, laitetaan takaisin kattilaan ja lisätään öljy sekaan. Kaadetaan joukkoon pekoniseos, sekoitetaan ja kaadetaan kermajuustoseos kattilaan. Sekoitetaan hyvin ja nostetaan pois levyltä. Tarjoillaan heti. Ja ennenkuin kukaan ehtii kommentoida kermasta mitään, niin alkuperäisessä italialaisessa pasta carbonarassa ei käytetä kermaa, mutta kerma sopii hyvin ja helpottaa munajuustoseoksen lisäämistä pastaan. Voi siis tehdä ilmankin kermaa, mutta pitää reippaasti sekoittaa pastan kanssa, ettei tule kokkareista.

1 kommentti :

  1. Tätä en olekaan aikoihin tehnyt...ensi viikon ruokalistaan :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...