keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Suklaamarengit




Koska kakunteosta jää usein yli valkuaisia, pitää niillekin olla oma käyttökohde. Suklaiset marengit ovat hyvä vaihtoehto. Vähillä aineilla makoisia herkkuja, kunhan vaan jaksaa roikkua vatkaimessa kiinni jonkun aikaa. Pidän erityisesti tästä ohjeesta, koska marengit ovat sisältä herkullisen pehmeitä. Ja jos valkuaisia on vähemmän kuin 6, on ohjetta helppo soveltaa.
  • 6 kananmunan valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 200 g tummaa suklaata
Vatkataan valkuaisia ja sokeria vesihauteessa kattilassa, niin kauan, että sokeri sulaa. Siihen menee noin kymmenen minuuttia. Sulatetaan suklaa ja annetaan sen jäähtyä. Nostetaan kattila pois liedeltä ja jatketaan vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Lisätään suklaa lastalla vain muutaman kerran seosta pyöräyttäen. Nostellaan kahdella lusikalla nokareita pellille ja paistetaan 150 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sammutetaan uuni ja annetaan marenkien olla uunissa vielä toiset kymmenen minuuttia. Sitten avataan uunin luukku ja annetaan niiden jäähtyä rauhassa huoneenlämpöisiksi. Suklaamarengit säilyvät hyvin tiiviissä rasiassa parikin viikkoa, meillä ei tosin ole koskaan päästy niin pitkälle, sillä vaikka tuosta ohjeesta tulee marenkeja melkein kaksi pellillistä, eivät ne kauaa vanhene.

23 kommenttia :

  1. Wau mitä herkkuja!

    VastaaPoista
  2. Lisää herkkuja täällä ! NAM !

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näkösiä, ei ole koskaan tullut tehtyä näitä:)

    VastaaPoista
  4. Tätä ohjetta pitää kyllä kokeilla.. näyttää niin hyvältä, nam:)

    VastaaPoista
  5. Oi miten herkullisen näköistä, en osaisi tehdä, voin tunnustaa. Tyttärelle laitoin vinkkiä!

    VastaaPoista
  6. Nuo ovat niin hyviä, olen muutaman kerran tehnyt! Saisinko toivoa jotain kasvisruokaohjetta?

    VastaaPoista
  7. Empä olen koskaan (uskaltanut?) tehnyt marengeja... mutta nuo näyttävät kyllä niin herkullisilta :)

    VastaaPoista
  8. Ihanan herkullisen näköisiä. Pitääpä muistaa testata! :)

    VastaaPoista
  9. Nam - minä opin tekemään marenkeja vasta sitten kun sain yleiskoneen. Kärsivällisyys kun ei kuulu perushyveisiini. Nyt voin pistää koneen päälle ja kirjaimellisesti unohtaa sen kymmeneksi minuutiksi :-) Sitten onnistuvat marengitkin.

    VastaaPoista
  10. Nuo ei vanhenisi meilläkään kauaa. Rakastan marenkia!:D Pistänpä ohjeen muistiin, kun näyttävät mahdottoman hyviltä.

    VastaaPoista
  11. NIce!
    The marble color is good.

    VastaaPoista
  12. Ah,mitä herkkuja täältä löytyikään,oitis vastavierailulle tänne ja lukijaks myös heti,mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  13. Voi nam!! Jospa viikonloppuna tekisin näitä:)

    VastaaPoista
  14. Nuo näyttävät niin hyviltä!

    VastaaPoista
  15. Onhan herkullisen näköisiä marenkeja. Täytyy vinkata ohjeesta vävylle.
    Upeita talviaurinkokuvia tuolla alempana.
    Aurinkonsäteitä päivääsi!

    VastaaPoista
  16. Todella ihana ohje. Täytyy tehdä joku päivä. Marenki on suurinta herkkuani, ja samoten suklaa. Kesäisin teen sitruunasta tai punaviinimarjoista piirakkaa, jonka päällystän marengilla.

    VastaaPoista
  17. OI, miten herkullisen näköisiä marenkeja :) Olen kerran yrittänyt tehdä tällaisia, eivätkä ne todellakaan onnistuneet ;) Taidanpa yrittää uudemman kerran tällä sinun ohjeella

    VastaaPoista
  18. Njams!!! Aivan suloisen syötäviä...

    VastaaPoista
  19. Makoisia varmasti.♥

    VastaaPoista
  20. Nämä näyttää kyllä herkuille! Tykätään marengista ja suklaasta. Jaksaiskohan vatkata?! ;)

    VastaaPoista
  21. Ai että mitä herkkuhoukutuksia! Ehdottamasti pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
  22. Voi kölli, miksen tullut blogiisi tutustumaan edes puoli tuntia aiemmin! kehtaanko ees tunnustaa, että just äsken erottelin ekaa kertaa eläissäni valkuaiset ja keltuaiset ja nyt on suklaamarenki uunissa... Sain inspiraation leila leipoo-ohjelmasta eilen, enkä tietty enää muistanut ainesten suhteita, ja ihan summa mutikassa mentiin. Kohta sen näkee miten meni :) Nää sun näyttää just sellasilta mitä yritin, mutta tulikin niin löysä taikina, että kippasin pellille levyksi :D

    Blogisi näyttää kauniilta, jatkan tutustumista!

    VastaaPoista
  23. Herkullisia! Säilyvyyden kanssa tosiaan ongelmia :) Kiitokset herkullisesta ohjeesta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...