maanantai 21. tammikuuta 2013

Suklaapiparit

Tässä hyvä suklaapipariohje. Alkuperäinen versio otettu jostain ulkolaisesta blogista, mutta joidenkin aineiden puuttuessa on tästä tullut tällainen oma versio. 
  • 75 g voita
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl suklaarouhetta
Sekoitetaan huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisätään muna. Sekoitetaan muut aineet ja lisätään joukkoon. Laitetaan teelusikalla pellille sopivia nokareita ja painellaan aavistuksen verran litteäksi, koristellaan granaattiomenan siemenillä tai pähkinöillä ja paistetaan 180 asteessa 10 minuuttia. Annetaan jäähtyä pellillä rauhassa 5 minuuttia. Tästä annoksesta tulee noin reilu 30 piparia.

5 kommenttia :

  1. Näitä teen kunhan tämä laihdutus kuuri loppuu.

    VastaaPoista
  2. On se niin väärin laittaa tänne tuollaisia herkkureseptejä ;) Irmaa mukaillen, kunhan kuuri päättyy ;)

    VastaaPoista
  3. Minäkin teen näitä kunhan kesä koittaa...ja kun kuuri päättyy :) Nyt jotain kuurilaisille sopivaa reseptiä siis..ja mieluiten makeaa sellaista ;)

    Ps: voisiko kokeilla tehdä karpalokeksejä? tai Tyrni-keksejä..ne voisi olla hyviä...

    VastaaPoista
  4. Täytyy lisäillä noita kevyempiä vaihtoehtoja, joita meillä syödään arkisin, salaatteja olisi vaikka kuinka, mutta lupaan tehdä jotain kevyttä ja makeaa piakkoin, ensin pitää hoitaa alta pois esikon synttärit :).

    VastaaPoista
  5. Onpa täällä blogissasi herkullisia kuvia!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...