tiistai 29. tammikuuta 2013

Tonnikalainen panzanella


Tämä on hyvä salaatti vaikkapa päivän toiseksi ateriaksi. Itse pidän erityisesti valkosipulista, mutta arkipäivisin sitä pitää hiukan välttää ja jätänkin sen välillä ohjeesta pois. Tämä salaatti ei säily hyvin, joten kannattaa tehdä sellainen sopiva annos kerralla. Tästä ohjeesta tulee 3-4 annosta.
  • 1,5 prk tonnikalaa öljyssä
  • 3 tomaattia
  • 0,5 kurkkua
  • 1 punasipuli
  • 6 viipaletta täysjyväleipää
  • 0,5 ruukkua basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 10 mustaa oliivia
Kastike:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl hienonnettua persilijaa
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
Voidellaan leipäpalat oliiviöljyllä ja paistetaan rapeiksi uunissa. Annetaan jäähtyä hetki ja voidellaan ne halkaistulla valkosipulilla. Paloitellaan tai revitään sopiviksi paloiksi. Valutetaan öljy tonnikalapurkeista, leikataan tomaatit lohkoiksi, silputaan sipuli, oliivit ja basilika pieneksi. Kuoritaan kurkku ohuelti ja leikataan kuutioiksi. Sekoitetaan kaikki salaatin ainekset kulhossa keskenään. Sekoitetaan kastikeainekset ja kaadetaan salaatin päälle. Anna salaatin maustua hetken ennen tarjoilua. 

9 kommenttia :

  1. Varmasti hyvää - kuten tuo lohisalaatti.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä.Pitää joskus kokeilla onko sitä.Uskon että on.=)

    VastaaPoista
  3. Nam! Nää on just hyviä tällaset yksinkertaset ohjeet. Itseasiassa tänäänkin mun lounas käsitti aika paljon samaa :)

    VastaaPoista
  4. Tää olikin hyvä, tonnikala on hyvää, mutta meillä ei tuu käytettyy tonnikalaa oikein kun pizzaan, tätä pitää kokeilla, kiitos taas hyvästä vinkistä, tänään tein sun ohjeella lohipastaa ja oli tosi hyvää kaikki tykkäsi:)

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköistä salattia sitä täytykiin laitta Kiitos ihanista ohjeista:)

    VastaaPoista
  6. Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä tuokin, onneksi nyt näitä kevyempiä reseptejä- vaikka herkuistakin toki tykkään ;)

    VastaaPoista
  7. Oooo wonderful salat!!!
    I like it so much!
    Thank yoy for the nice idea!
    Many greetings

    VastaaPoista
  8. Panzanella on meillä yksi perussuosikeista ! Me tosin teemme kastikkeen vielä tujumpana eli mukana on tosi iso lusikallinen DIjon-sinappia ja paljon punaviinietikkaa öljyn (ja suolan ja pippurin) lisäksi... Persiljaa ja minttua käytämme yrtteinä isot kasat - se selittää, miksi tämä on nimenomaan kesäsalaatti. Kaupan minttutarjonta saa näin talvella isonkin miehen itkemään.

    VastaaPoista
  9. Hei ja kiitos kauniista blogistasi! Upeita kuvia ja ruokia...Minulla on sinulle tunnustus/haaste blogissani, ota kiinni, jos ehdit :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...