tiistai 1. tammikuuta 2013

Tyrnivaahto

Jälkiruokana oli tyrnivaahto, joka on kyllä yksi parhaimmista mauista jota tiedän. Voi valmistaa ajoissa jääkaappiin odottamaan ja on nopea sekä helppo. Tämä annos rittää kuudelle.
  • 3 liivatelehteä
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vispikermaa
  • 1,5 dl tyrnimehua 
Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Vatkataan munat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkataan kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Puolet tyrnimehusta kiehautetaan ja liivatelehdet liotetaan siihen. Aavistuksen jäähtynyt mehuseos kaadetaan ohuena nauhana munasokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Lopuksi vaahtoon lisätään vielä loppu tyrnimehu ja kermavaahto. Annetaan hyytyä jääkaapissa muutama tunti ja koristellaan tyrnimarjoilla. 

3 kommenttia :

  1. Nam.. kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta:)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa todella herkulliselta. Onko tyrnimehu ihan raakana vai laimennataanko vedellä?

    VastaaPoista
  3. Olen laittanut ihan raakaa tyrnimehua. Ja on tosi herkullista, minulla on toinenkin ohje, johon tulee valkosuklaata, yritän senkin laittaa jossain välissä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...