torstai 3. tammikuuta 2013

Vadelmainen vispipuuro

Joulusuklaat on naposteltu ja uusia ei vähään aikaan osteta. Tosin suklaavieroitus on niin pahassa mallissa, että leivontasuklaatkin on kaapista pian syöty. Makeanhimoa on tyydytetty myös vadelmapuurolla ja luomumarmeladeilla, joita vielä hiukkasen jäljellä. Miksi ihmeessä ihmisen pitääkin poiketa siitä normaalista, kun takaisin palaaminen on aina ihan yhtä vaikeaa.
  • 1 l vettä
  • 4 dl vadelmia
  • 3 rkl vadelmahilloa
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
Vadelmat lisätään kiehuvaan veteen ja sulatetaan. Lisätään vatkaten mannasuurimot ja keitellään välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia. Puuro maustetaan vadelmahillolla, sokerilla ja ripauksella suolaa. Vatkataan jäähtyneenä kuohkeaksi.

7 kommenttia :

  1. Kiitos, että muistutit vispipuurosta! Pitää taas joku päivä tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Puolukoita on kyllä pakkasessa joten voisi vispipuuron-höhhöpuuron tehdäkkin.

    VastaaPoista
  3. I do not understand anything of this:-) But, I have listed your new blog address and I wish you a Happy New Year!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kyllä maistuisi täälläkin. Täytyypä tehdä.

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen kuva :), yleensä tulee tehtyä puolukoista, mutta vaihteeksi voisi hyödyntää todellakin muita marjoja

    VastaaPoista
  6. Ai että, johan rupes heti tekeen mieli vispipuuroa! :D Oon tehnyt sitä vaan puolukoista, punaherukoista ja mustikasta. Seuraavaksi listalla onkin varmaan vadelmavispipuuro! Tuli muuten syötyä noita saman valmistajan marmeladeja, mutta ne olivat glöginmakuisia. :)

    VastaaPoista
  7. Varmasti hyvää puuroa :b Tykkään vadelmista. Suklaavieroitus on täälläkin tukalaa, me saatiin aivan liian monta rasiaa.. pitäisi loput hävittää kaapista.. ne polttelee muuten mielessä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...