torstai 24. tammikuuta 2013

Valkeat Scones´it


Scones´it eli skonssit ovat skotlantilaisperäisiä välipalaleipiä. Skonssit ovat vehnä-, ohra- tai kaurapohjaisia pieniä leipiä, joissa käytetään leivinjauhetta. Brittiläiset skonssit voivat olla joko makeita tai suolaisia, kun taas yhdysvaltalaiset skonssit ovat suurempia ja kuivempia sekä makeita.


Mitäs tähän sen enempää on sanomista. Erittäin hyvä perusohje tosin jakaisin itse taikinan vain neljään osaan. Tärkeää on, ettei sekoita taikinaa liikaa, kun maito on lisätty, vaan nopeasti sekaisin. Parhainta tämä on hiukan jäähtyneenä voin kanssa tai kunnolla täytettynä juuston ja kinkun kera. Myös vadelmahillo skonssien kanssa on herkullista. Ensimmäinen kokeilu tällä ohjeella ja takuulla tehdään toistekin. Niin ja itse paistoin 200 asteessa keskitasolla 15 minuuttia.


6 kommenttia :

 1. Makoisia varmaan.. voisinpa maistaa:)

  VastaaPoista
 2. Näyttää niin herkullisille, nam!

  VastaaPoista
 3. Varmaankin herkullsia:) Ja ihastuttava tuo vanha kirjanen:)

  VastaaPoista
 4. Ai, miten herkullisen näköisiä! Vanhoissa kirjoissa on sitä jotakin!

  VastaaPoista
 5. Täytyypä kokeilla! Luulen, että maistuu molemmilla versioilla!

  VastaaPoista
 6. Juuri nämä skottilaiset perussconssit maistuvat ihmeellisen hyviltä voin ja marmeladin kanssa. Maistoin niitä ensimmäisen kerran alaluokilla luokkatoverin luona, leivoimme yhdessä jotta minä opin tekemään niitä - ja siitä saakka on ohje kulkenut mukana muutosta muuttoon ;) Todella viehättävä tuo keittokirja!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...