maanantai 25. helmikuuta 2013

Cantuccini


Italialaiset mantelikeksit ovat pojun herkkua. Keksien hyvä puoli on se, että ne säilyvät hyvin kannellisessa laatikossa ja ovat hyviä kaakon, teen tai kahvin kera. Nämä muruset liittyvät oikeastaan seuraavaan ohjeeseen ja siksi ajattelin laittaakin keksien ohjeen tähän.
  • 1 pss kuorittuja manteleita
  • 4,5 dl jauhoja
  • 2 d sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl piparkakkumaustetta
  • 3 munaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rkl mantelilikööriä
Paahdetaan manteleita 180 asteessa viitisen minuuttia.  Annetaan jäähtyä. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään, vatkataan munat kevyesti ja lisätään kuiviin aineisiin. Maustetaan manteleilla, appelsiinilla ja manteliliköörillä. Jaetaan taikina neljään osaan ja muotoillaan pellille pötköksi. Litistetään pötköt hiukan kämmenellä. Paistetaan 200 asteessa 20-25 minuuttia kunnes keksit ovat selvästi kohonneet ja levinneet. Pötköt leikataan vinottain reilun sentin kokoisiksi kekseiksi. Keksit laitetaan uudelleen pellille ja paahdetaan kummaltakin puolelta 10-15 minuuttia.

3 kommenttia :

  1. Mantelikeksit, kaikki ja kaiken maalaiset on ihan mun lemppareita !
    Eriävä mielipide siis tosta säilyvyydesta, ei säily ei..ainakaan täällä. Mahaan ne menee hetkessä :D

    VastaaPoista
  2. Cantuccinit ovat minunkin ykköskeksini. Säilyvyyden kanssa meilläkin on aina ongelmia :)

    VastaaPoista
  3. Oi, mulla onkin ollut resepti haussa näihin. Kiva kuva taas =)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...