Gorgonzola on leivonnassa aikamoista herkkua. Tämä ohje on suoraan maku.fi sivustolta ja on kyllä kokeilemisen arvoinen, jos olet homejuuston ystävä. Ukko tuossa äsken kuljeskeli viinilasin ja piiraan kanssa ja mutisi itsekseen, että on se hyvä, että menen ensi viikolla töihin, niin loppuu tämä viikolla herkuttelu. Minusta nyt on kyllä jo viikonloppu :).
Pohja:
- 125g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl leivinajauhetta
- 0,5 dl vettä
- 150g Gorgonzola juustoa
- 2 kpl munia
- 100g mozzarellaraastetta
- 2 dl ruokakermaa
- 0,25 tl mustaa pippuria
- viikunoita
- balsamiviinietikkasiirappia
Sekoitetaan kylmä voi, jauhot, suola ja leivinjauhe veitsellä murumaiseksi seokseksi ja lisätään koko ajan sekoittaen kylmä vesi. Sekoitetaan tasaiseksi, jaetaan kahteentoista osaan ja painellaan taikina voidellun muffinssipellin koloihin, tästä määrästä tulee 12 piirasta. Leikataan Gorgonzola 12 osaan ja laitetaan osat piiraiden pohjalle. Sekoitetaan munat, juustoraaste, kerma ja pippuri kulhossa ja kaadetaan täyte vuokiin pohjien päälle. Paistetaan uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Leikataan viikunat ohuiksi viipaleiksi ja sivellään kevyesti balsamicosiirapilla. Asetellaan viipaleet piiraiden päälle ja paistetaan vielä 5-10 minuuttia. Irrotetaan hieman jäähtyneenä veitsen avulla.
Tämäkin taas niin hyvä! Taidan käydä sun arkistoilla kerran jos toisenkin lomani aikana...
VastaaPoistaOi, näitä on pakko yrittää jossain välissä tehdä näyttävät niiiin herkullisilta!
VastaaPoistaOlen niin tyytyväinen kun löysin blogisi! Olen jo tosi monta hyväksi havaittua ohjetta täältä bongannut! K I I T O S! Oikein mukavaa viikonloppu, Sarppu!
VastaaPoistaHeipparallaa!
VastaaPoistaTunnustusta pukkaa, blogistani löytyy : )
Erittäin vaarallisen herkullisen näköistä:)
VastaaPoistaVarmasti herkullista, mutta tämä on oikeasti tosi vaarallista tämä sun blogissa vierailu. Vaatteet kaapissa kun kutistuu muutenkin ja nämä ei taida auttaa asiaa ...?
VastaaPoistaTätä on kyllä ihan pakko kokeilla! Ikinä en oo viikunoita syöny, mut en usko et niitä mitenkään karsastan, ja homejuustot nyt ei voi mennä pieleen. Olisinpa jo kotona! :)
VastaaPoistaVoi kun tämä kuuri lopuisi pin ja tavoitepaino saavutettaisiin niin voisi alkaa kokeilemaan ihania reseptejä varovasti.
VastaaPoistaSiis miksi mä tulen tänne aina nälkäisenä? Siis miksi? Ei auta mennä kun kaivelemaan tyhjiä kaappeja...
VastaaPoistaHerttilee sentään, miten ihanan näköisiä! Varmasti hyviä! Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaHei, mutta noitahan on kokeiltava tänä viikonloppuna! Jotain uutta viinin kanssa tarjottavaa olekin kaivannut :). Aurinkoista viikonloppua!
VastaaPoistaMinä haluaisin muuttaa sinun luoksesi asumaan.
VastaaPoistaEn voi edes lukea jokaista ruokakirjoitustasi koska sitten piehtaroin siinä itsesäälissä että minun kotoani ei löydy ketään joka laittaisi tällaisia herkkuja. Ei se ole ihan sama jos itse tekee. Perheesi taitaa olla aika tyytyväinen ;)
Täytyy hankkia muovi näppiksen suojaksi kun aina alkaa kuola valua täällä käydessä :)
VastaaPoistaSinihomejuuston ystävänä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaVoi, sinihomejuustoa! Mä en kestä - aina kun mä yritän saada muutaman kilon pois, niin sitten mä ihan väen väkisin etsiydyn tällaisille sivuille;)
VastaaPoistaOi nam - ja minun kun piti vähän yrittää keventää...
VastaaPoistaOi mitä herkkua! Taas täytyy ottaa resepti muistiin :).
VastaaPoistaPiti ihan fiilistellä omassa blogissakin, vaikka käsitöihin siellä keskitynkin. Kiitos tästä herkullisen reseptin jakamisesta. Olivat todellista herkkua, eivätkä mutkikkaita tehdäkään ja varmasti tulee tehtyä toistekin :-)
VastaaPoista