perjantai 22. helmikuuta 2013

Gorgonzola


Gorgonzola on italialainen lehmän täysmaidosta valmistettu mureneva, kermainen ja runsasrasvainen sinihomejuusto, joka on saanut nimensä Lombardiassa lähellä Milanoa sijaitsevan Gorgonzolan kaupungin mukaan. Gorgonzolan ominaisuuksia on yritetty matkia siinä kuitenkaan onnistumatta. Sen ominaismausta joko pitää tai sitten ei. Iso sylinterin mallinen kokonainen juusto painaa kymmenisen kiloa ja juustoa kypsytetään 3-6 kuukautta. Gorgonzolaa voidaan käyttää monin eri tavoin. Sitä voi sekoittaa risottoon valmistuksen loppuvaiheessa. Se sopii pastaan ja pizzaan sekä salaatteihin ja kastikkeisiin. Gorgonzolaa käytetään myös pöytäjuustona.


2 kommenttia :

  1. Aijai, mitä herkkua! Onneksi on homejuustot jo jääkaapissa ja viini kellarissa, rypäleet kulhossa.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Nam, nam! Ja vielä maisema päälle. Meiltä jäi viime vuonna Italia väliin ja molempia kuumottaa lähteä sinne seuraavaksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...