torstai 21. helmikuuta 2013

Italialainen kanakeitto


Olen äärettömän iloinen siitä, että olen löytänyt ruokalajeja, joihin voi mielin määrin laittaa vihanneksia ja silti ne ovat miesväen lempiruokia. Tässä yksi niistä. Jos ette ole tämäntyyppistä keittoa ennen kokeilleet, niin nyt olisi korkea aika, on takuuvarmasti herkullista. Kuvassa lientä on hiukan vähämäisesti, mutta se liemi taitaa olla se paras osa keitossa. Tästä saa myös hyvän kasvisversion jättämällä kanan pois ja laittamalla kanaliemikuution tilalle kasvisliemikuution.
  • 1,5 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 0,5 kukkakaalia
  • 0,5 kesäkurpitsaa
  • 1 pss herneitä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 tl currya
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 600 g marinoimattomia broilerinfilesuikaleita
  • 1 pkt Olympia sulatejuustoa
  • 1 rkl sitruunanmehua
Kuumennetaan vesi kiehuvaksi ja lisätään siihen liemikuutiot, sipuli, curry, laakerinlehdet sekä raastettu inkivääri. Keitetään hiljalleen kymmenisen minuuttia. Ruskistetaan nopeasti kanafilesuikaleet pannussa ja lisätään keittoon. Lisätään myös paloitellut vihannekset ja sitruunanmehu ja keitellään hiljalleen kypsäksi. Lisätään lopuksi sulatejuusto ja kuumennetaan kunnes juusto on hyvin sulanut. Poistetaan laakerinlehdet ja ripotellaan pinnalle persilijaa.

4 kommenttia :

  1. Ulkoilun jälkeen maistuu lämpöinen ja herkullinen keitto.
    Pirteää päivää!

    VastaaPoista
  2. Hieman erilainen, kuin kanakeitto jota meillä useimmiten tehdään, otanpa hyvän ohjeen talteen.

    VastaaPoista
  3. Tämä ohje ois varmaan just mieleinen mulle eli testataan! Kiitos taas vinkistä!

    VastaaPoista
  4. Tämmöistä keittoa tein joku aika sitten ehkäpä liiankin tiheään, joten vähensin ja lopulta olen unohtanut tehdä sitä kokonaan.
    Mutta otan jälleen ruokalistalleni. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...