torstai 28. helmikuuta 2013

Italialainen tomaattipiiras


Aurinkoiset tomaatit ja tuoksuva basilika johdattavat aistit kesäiseen Italiaan. Tämä on näppärä piirakka valmistaa etukäteen ja vaikka pakastaa. Piirakka kannattaa ottaa ajoissa sulamaan ja lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua. Koristellaan tuoreilla basilikanlehdillä. 
  • 125g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kylmää vettä
  • 100g mozzarellaa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl mannasuurimoita
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 3 munaa
  • 2,5 dl kevytkermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku basilikaa
  • suolaa, mustapippuria
Sekoitetaan voi ja jauhot käsin murumaiseksi seokseksi, lisätään hiukan vettä ja sekoitetaan tasaiseksi. Tehdään taikinasta pallo ja laitetaan jääkaappiin puoleksi tunniksi. Viipaloidaan mozzarella ja puolitetaan tomaatit sekä silputaan aurinkokuivatut tomaatit. Painellaan taikina huolellisesti piirakkavuokaan ja sen reunoille. Levitetään sinappi piirakan pohjalle ja ripotellaan päälle mannasuurimot. Astellaan tomaatinpuolikkaat piiraspohjalle ja ripotellaan päälle aurinkokuivatut tomaatit sekä pinjansiemenet. Lopuksi laitetaan päällimmäiseksi mozzarellasiivut. Silputaan valkosipuli sekä basilika. Vatkataan yhteen munat sekä kerma ja maustetaan valkosipulilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Kaadetaan seos täytteen päälle ja paistetaan 200 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia.




5 kommenttia :

  1. Näyttää herkulliselta, kiva vaikka vierasvaraksi pakkaseen!

    VastaaPoista
  2. Voi kuin herkullista. Tätä täytyy ehdottomasti koittaa.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä:)

    VastaaPoista
  4. Tiina1/3/13

    Pollo al limonea päivälliseksi ja tomaattipiirakkaa iltapalaksi...lauantain ruokalista on valmis ja ainekset haettu...viiniä myöten :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...