Suolaiset muffinssit niiden ainaisten makeiden tilalle, ohje napattu aikoinaan jostain lehdestä ja muutettu omaan suuhun sopivaksi. Näissä on jännä hiukan erilainen kuohkea rakenne. Täytettäkin on helppo vaihdella, jos joku aines ei miellytä.
- 130g voita
- 2 munaa
- 0,5 tl suolaa
- 1 prk kermaviiliä
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 50g prosciuttosiivuja
- 50g aurinkokuivattua tomaattia
- 1 tl pizzamaustetta
- mozzarellaraastetta
Sulatetaan ja jäähdytetään voi. Vatkataan kierrevatkaimella kevyesti joukkoon kananmunat, suola ja kermaviili. Sekoitetaan keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisätään taikinaan varovasti puuhaarukalla sekoittaen. Lopuksi lisätään paloiteltu prosciutto ja valutetut, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Päälle ripotellaan pizzamaustetta ja mozzarellaa. Jaetaan taikina 12 muffinssivuokaan ja paistetaan muffinssipellillä 200 asteessa 15 minuuttia
Ihanan keväiset värit kuvassa! Pitääpä kokeilla näitä joskus.
VastaaPoistaHyvä ruoka, parempi mieli - se kyllä välittyy teidän keittiön antimista!
VastaaPoistaMuffinseja sopisi taas vaihteeksi leipoa. Hyvältä näyttävät vihreissa hamosissa nämä sinun muffinsit.
VastaaPoistaSuolaiset muffinssit ovat ihania ja prosciuttosta tulee varmaan ihana maku.
VastaaPoistaNäitä pitänee kokeilla.
VastaaPoista