keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Italialaiset prosciuttomuffinit


Suolaiset muffinssit niiden ainaisten makeiden tilalle, ohje napattu aikoinaan jostain lehdestä ja muutettu omaan suuhun sopivaksi. Näissä on jännä hiukan erilainen kuohkea rakenne. Täytettäkin on helppo vaihdella, jos joku aines ei miellytä.
  • 130g voita
  • 2 munaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50g prosciuttosiivuja
  • 50g aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 tl pizzamaustetta
  • mozzarellaraastetta
Sulatetaan ja jäähdytetään voi. Vatkataan kierrevatkaimella kevyesti joukkoon kananmunat, suola ja kermaviili. Sekoitetaan keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisätään taikinaan varovasti puuhaarukalla sekoittaen. Lopuksi lisätään paloiteltu prosciutto ja valutetut, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Päälle ripotellaan pizzamaustetta ja mozzarellaa. Jaetaan taikina 12 muffinssivuokaan ja paistetaan muffinssipellillä 200 asteessa 15 minuuttia

5 kommenttia :

  1. Ihanan keväiset värit kuvassa! Pitääpä kokeilla näitä joskus.

    VastaaPoista
  2. Hyvä ruoka, parempi mieli - se kyllä välittyy teidän keittiön antimista!

    VastaaPoista
  3. Muffinseja sopisi taas vaihteeksi leipoa. Hyvältä näyttävät vihreissa hamosissa nämä sinun muffinsit.

    VastaaPoista
  4. Suolaiset muffinssit ovat ihania ja prosciuttosta tulee varmaan ihana maku.

    VastaaPoista
  5. Näitä pitänee kokeilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...