maanantai 25. helmikuuta 2013

Mascarpone


Mascarpone on italialaisesta lehmänmaidosta valmistettua tuorejuustoa, jota käytetään ruuanlaitossa. Mascarpone on kotoisin Lombardian alueelta ja sitä on tehty jo vuosisatojen ajan. Mascarponea käytetään jälkiruuissa kuten tiramisussa sekä vanukkaissa ja leivonnassa. Sitä voidaan käyttää myös suolaisiin ruokiin kuten pastoihin, risottoihin ja kastikkeisiin täyteläisemmän maun aikaansaamiseksi. Mascarponen rasvaprosentti on 60 ja sen maku on mieto ja hienostunut.

3 kommenttia :

  1. Mascarpone on namia. Ystävillä syötiin lauantai-iltana just tiramisua. Mascarponea oli siinä sisällä. Valtava tarjottimellinen hävisi aika äkkiä parempiin suihin.

    VastaaPoista
  2. Herkkua! :) Tykkään varsinkin erilaisissa rahkoissa. Tuoreet mustikat ja mascarpone, ah!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...