keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pecorino


Pecorino on yleisnimitys lampaan täysmaidosta valmistetuille koville juustoille. Useimmat niistä sopivat hyvin raastettavaksi. Pecorinoa on useita erilaisia paikallisia tyyppejä sekä kypsyysasteita. Kypsemmät, kovemmat juustot ovat murenevia ja maku muistuttaa voita tai pähkinää. Vähemmän kypsytetyt ovat puolestaan pehmeämpiä ja kermaisempia. Pitkään kypsytetyt juustot ovat oivallisia pastaan ja vähemmän kypsytettyjä voi nautiskella aterian päätteeksi esimerkiksi pähkinöiden ja päärynän kera. Pecorino Romano, jota on kuvassa, on hyvin samantyyppinen kuin kalliimpi parmesaani. Pecorinoja löytyy myös maustettuna kuten Pecorino pepato, jossa on kokonaisia mustapippureita. Pecorinosta tuli hitti kansan villinneen avokadopastareseptin myötä.

2 kommenttia :

  1. Voi kun tekee mieli juustotarjotinta ja ei kun maistelemaan

    VastaaPoista
  2. Pecorino on oma suosikkini ja sitä on miltei aina jääkaapissa :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...