tiistai 19. helmikuuta 2013

Prosciutto-mozzarellatortano


Täällä on talvilomaa aloiteltu italialaisissa tunnelmissa ja kaikki ovat tyytyväisiä. Mikä siinä saapasvaltion ruuassa sitten viehättää? Mielestäni italialaisen ruuan valtteja ovat maailman parhaat raaka-aineet, helpot makuyhdistelmät ja kunnioitus ruokailua kohtaan. Mielikuva iloisesti rupattelevasta italialaisperheestä herkullisia ruokia notkuvan pöydän äärellä elää yhä. Italia on kiistatta yksi suurimpia ruoka- ja viinimaita ja sen historiallinen, maukas sekä moniulotteinen ruokakulttuuri on tiedostettu ympäri maailmaa. Italian maakuntien eri ilmastot antavat oman värikkään leimansa kunkin alueen ominaisiin ruokiin. Tässä rapeakuorinen täytetty leipä, joka ei meillä tahdo keritä leipälaatikkoon saakka.
 • 30g hiivaa
 • 6 dl vettä
 • 4 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl hunajaa
 • 1-2 rkl suolaa
 • 13-14 dl vehnäjauhoja
 • 200g mozzarellaraastetta
 • 1 pkt prosciuttoa
 • 1 ruukku tuoretta basilikaa
Liuotetaan hiiva lämpimään veteen. Lisätään juureen muutama desi vehnäjauhoja ja sekoitetaan hyvin. Lisätään hunaja sekä öljy ja alustetaan taikinaan jauhoja niin, että se irtoaa käsistä, mutta jätetään niin löysäksi kuin työstämisen kannalta on mahdollista. Itse en laita 14 dl enempää vehnäjauhoja, vaikka taikina jääkin löysähköksi, paljon jauhoja pöydälle leivontavaiheessa niin onnistuu. Nostatetaan kaksinkertaiseksi liinan alla ja taputellaan hyvin jauhotetulla pöydällä suorakulmion muotoiseksi levyksi. Ripotellaan levylle juusto laitetaan vierekkäin prosciutton siivut ja päällimmäiseksi basilikan lehdet. Kääritään levy rullalle ja laitetaan ympyräksi pellille. Paistetaan 200 asteessa kypsäksi eli noin 20-30 minuuttia. Tämä leipä on selkeästi suolainen eli jos olet vähäsuolaisen leivän ystävä pienennä hiukan suolan määrää.


4 kommenttia :

 1. Herkullista - jotain tällaista minun on pitänyt tehdä jo pidemmän aikaa, mutten ole jaksanut etsiä / miettiä reseptiä. Tässähän se nyt sitten tuli valmiina :-)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti jo Ipellekkin maistuu.

  VastaaPoista
 3. Ooh, tosi hyvän kuuloinen leipä. Tykkään rullata leivän sisään täytteitä, tälläistä täytyy kokeilla seuraavaksi. Varmasti hyvää :)

  VastaaPoista
 4. Herkullisen näköinen leipänen. Täytyypä joku päivä kokeilla päästä italialaiseen tunnelmaan tämän leipomuksen kera.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...