sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ratatouille


Ratatouille, joka on siis kasvispata, on Ranskan Provencen alueen perinteinen ruokalaji. Sitä käytetään niin pääruokana kuin lisukkeenakin. Tämä on loistava ruoka kaikille painonvartijoille sekä kasvisruokavaliota noudattaville. Montaa versiota on koitettu ja tämä eri versioiden yhdistelmä on mielestäni paras. Tosin sellainen siivutettu versio on kauniimman näköinen, mutta tämä on kyllä käytännöllisempi. Ratatouille sopii hyvin liha- ja kalaruokien kanssa. On myös kylmänä hyvää ja maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Meillä tykätään erityisesti laittaa tätä muhennosta tortilloihin, jolloin lisätään maustettua paistettua jauhelihaa mukaan ja tortillojen päälle juustoraastetta. Kasvisvaihtoehto tietysti ilman jauhelihaa.
  • 150 g munakoisoa
  • 1 iso punasipuli
  • 150g vihreää paprikaa
  • 150g punaista paprikaa
  • 150g kesäkurpitsaa
  • 200g tomaattia
  • 100g yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • persilijaa
  • oreganoa ja basilikaa
  • suolaa, mustapippuria
  • öljyä
Kuutioidaan munakoiso, laitetaan siivilään, ripotellaan päälle suolaa ja annetaan suolan imeytyä noin tunti. Huuhdellaan ja valutetaan hyvin. Viipaloidaan sipuli, paprikat ja kesäkurpitsa paloiksi. Haudutetaan kasviksia öljyssä muutamia minuutteja. Lisätään kuutioitu tomaatti ja tomaattimurska. Lisätään mausteita tarpeen mukaan ja haudutetaan kypsäksi. Lopuksi lisätään valkosipuli sekä suola. Tässä versiossa rakenne on mehukas, jos haluaa tiiviimmän version kannattaa tomaattimurskan tilalla käyttää paseerattua tomaattia ja jos haluaa hienostella, voi tomaatitkin kuoria.

10 kommenttia :

  1. Ratatouille on oikeasti ihan hirmuisen hyvää. Yksi parhaista versioistamme oli maustettu savupaprikalla (sillä miedommalla) - siitä tuli ihan taivaallinen "tummuus" makuun.

    VastaaPoista
  2. Ihanan herkullista! Miksen ole muistanut hetkeen tehdä...

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan tehnyt, pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas vinkistä! Olen joskus aikoja sitten kokeillut, pitääpä ottaa uudelleen käyttöön, kun pitäisi tosiaan siirtyä vähän kevyempään ruokailuun.

    VastaaPoista
  5. Sarppu, mun favourite, paitsi en pidä kesäkurpitsasta eli enemmän munakoisoa. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
  6. Joskus kauan sitten tein, silloin en onnistunut mausteiden kanssa... pitäisi taas vaihteeksi yrittää :)

    VastaaPoista
  7. Mulle tulee aina hirvee nälkä, kun katson ja luen sun blogia! :P Kiitos hyvistä resepteistä!

    VastaaPoista
  8. Näyttääpä herkulta tuo Ratatouille. Tekisin heti, ellen olisi ihan varma, että lapset eivät söisi tätä. Tämä on juuri sellainen "liikaa lituskaisia elementtejä" -ruoka, jota äiti rakastaa :D.

    VastaaPoista
  9. Tätä pitää tehdä ihan pikimmin!!
    Oli niin herkun näköistä, että huikkasin rakkaankin katsomaan. Totesi myös, että tehdään!!

    VastaaPoista
  10. Ratatouille on ihanaa! Yhteen aikaan söin sitä ihan jatkuvasti. Itse tykkään ropauttaa joukkoon myös hieman cayennepippuria sekä sokeria.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...