perjantai 1. helmikuuta 2013

Sharon


Sharon on alunperin Kiinasta ja Japanista peräisin oleva kakihedelmä, jota viljellään Israelissa. Se muistuttaa ulkonäöltään tomaattia ja muuttuu kypsyessään punertavaksi. Sharon on siemenetön ja raakanakin makea. Kypsän hedelmän maku muistuttaa hiukan luumua. Hedelmä nautitaan usein sellaisenaan, mutta se on myös hyvä soseutettuna erilaisiin jälkiruokien kastikkeisiin. Kovempi sharon käy myös juusto- ja kinkkusalaattiin tai hedelmäsalaattiin. Soseena kakia voi käyttää leivonnaisten täytteenä tai paahtoleivän päällä. Sharon sisältää paljon A-vitamiinia. Säilytys viileässä kaukana banaaneista.

14 kommenttia :

  1. Kiitos! Mä olen sekoittanut tän yhteen toiseen hedelmään, enkä ole siksi ostanut näitä. Mutta nyt kokeilen :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Työkaveri hiljattain meitä muita arvuutteli tällä eikä meistä löytynyt ketään, joka tuon herkun olisi tunnistanut. Seuraavalla kerralla nappaan ostoskoriin minäkin...

    Tänään kurkisteli aurinko pilviharson takaa, ihana valo!!
    Sain minäkin vihdoin antibiootin, josko tauti mokoma jättäisi kiusantekonsa.

    Nyt taidan napsia rahkaa ja mustikoita.

    Iloisen valoisaa viikonloppua sinulle!














    VastaaPoista
  3. Hei Sarppu, minäkin tykkään kovasti tuosta sharon hedelmästä - oikein kypsän sharon maistuu hieman vaniljaiselta, oiva herkkupala sellaisenaan, hieman viileäänä ja viipaloituna - nam nam! Tosi kaunis kuva - tuo lämpimän oranssi väli korostuu kauniisti lunnonharmaata pöytää vasten! Sinulle oikein hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Blogistani löytyy sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kun sivistit mua tuon hedelmän suhteen, nyt uskallan ostaa ;)

    VastaaPoista
  6. Juuri maistelin sharonia ja ihmettelen, mitä eroa on sharonilla ja persimonilla? Näyttävät ja maistuvat ja ihan samoilta - siis tosi hyvältä!:)

    VastaaPoista
  7. Samalla hedelmällä on useita nimiä. Tämä sharon on siis israelilaista. Lisäksi on raakanakin syömäkelpoista, eikä sisällä siemeniä. Joku fiksumpi voi korjata/lisätä, jos on parempaa tietoa.

    VastaaPoista
  8. Kiva kun tällaisia itselle uusia vinkkejä saa, ihanan näköisiä sharoneita ja varmasti maistuvaa. Aion kokeilla edellisen postauksesi ohjeen mukaisesti :).

    VastaaPoista
  9. Sharon on yksi minun herkkuhedelmistä, muille meillä ei oikein kelpaa.
    Pakko kokeilla tuota edellisen postin mascarponeherkkua!

    Muuten, se sinun rahkapiiraasi on saavuttanut suuren suosion kaikkialla missä sitä olen tarjonnut. Reseptiä kysellään yhtenään.

    VastaaPoista
  10. Hei!
    sinulta tulee näitä upeita ruokareseptejä ja ihania kuvia niin nopeaan tahtiin että pääni on aivan pyörällä!!! - olen niin iloinen että löysin blogisi
    Minulla on jo listalla monta reseptiä joita haluan kokeilla :-))

    Viikonlopputerkuin Minnamarika

    VastaaPoista
  11. ♥ Vau, tartteekin maistaa. montaa olen maistanut vaan enpä ole tätä tainnut. Mukavaa päivää ♥

    VastaaPoista
  12. Todella hyvä hedelmä.

    VastaaPoista
  13. Ihanan näköistä. En ole maistanutkaan.

    VastaaPoista
  14. Sharon on ihana hedelmä:) Täällä on kehitetty sellainen versio,josta voi syödä kuoretkin,oliskohan teillä sellaista?Muistan,että ensimmäisellä kerralla täällä asuessa taisi olla toinen hedelmä banaanin jälkeen jota syötin pojalleni.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...