sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sipulipihvit


Niinhän se on, että kuvan pitäisi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, mutta tässä tapauksessa ei valitettavasti näin ole. Tässä on todella hyvä ohje, jossa mukana myös kastike. Meillä kaikki ovat ihastuneita tähän ohjeeseen. Pihvit ovat mehukkaita ja maukkaita. Lisäksi ohje on erittäin helppo ja nopea. 
  • 800g porsaan ulkofilettä
  • sinappia
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 3 dl lihalientä
  • 3 isoa sipulia
  • 2 tl öljyä
  • voita
  • 1,5 rkl sokeria
Leikataan fileestä ohuita pihvejä ja nuijitaan ne kevyesti. Maustetaan pihvit molemmin puolin suolalla, pippuriseoksella ja sinapilla. Paistetaan pivit molemmilta puolilta  noin 3 minuuttia voiöljyseoksessa. Nostetaan pivit lomittain suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Huuhdellaan paistinpannu lihaliemellä ja kaadetaan liemi lihojen päälle vuokaan. Laitetaan vuoka uuniin 175 asteeseen. Kuoritaan sipulit ja leikataan ne renkaiksi. Paistetaan pienessä öljytilkassa ja lisätään sokeri antamaan makua ja väriä. Nostetaan hyvin paistetut sipulit pihvien päälle ja kostutetaan samalla pihvejä ja sipuleita vuoassa olevalla liemellä. Haudutetaan vielä uunissa 15 minuuttia. Tarjoillaan perunamuusin kera. Hyvä, hedelmäinen seurustelujuoma on Cono Sur Riesling. Kuiva, pirteän hapokas, runsaan sitruksinen, aavistuksen kirpakka ja erityisesti hintaansa parempi valkoviini. Sopii hyvin myös aperitiiviksi tai kalaruokien kanssa.




8 kommenttia :

  1. Anonyymi3/2/13

    Paljon onnea pihvien paistajalle toivoo mummeli!

    VastaaPoista
  2. Herkullista on. Taidanpa mennä tästä inventoimaan jääkaappin sisätöä.

    VastaaPoista
  3. Varmasti hyvää. Sinulla on muutenkin niin hyviä ohjeita täällä! Täytyypäs katsoa, saisiko tuollaista aikaiseksi lähipäivinä!

    VastaaPoista
  4. Ihanaa - rakastan sipulia ja hyvää pihviä.

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta! Toteutukseen menee...

    Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Saatanpa kokeilla. Valmistus vaikuttaa helpolta.

    VastaaPoista
  7. Tykkään kovasti ohjeista joissa se kastike tulee niinkuin kaupan päälle ~ tätä tulee kokeilla!

    VastaaPoista
  8. Hyvän kuuloinen ohje!:) Ruokakuvaaminen ei ole aina helppoa. Joistain ruoista saa helpollakin kaiken kertovan kuvan, joistain taas ei sitten millään. Onneksi reseptiä vilkaisemalla selviää aina loputkin.:)

    Hyvä viini! Meilläkin tuosta on tullut yksi suosikeista, ja eilen tulikin juuri pullo tyhjennettyä ruoan kanssa.;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...