sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Sitruunabroileria


Kevyt ja hiukan erilainen broileriruoka. Nuudelit tai nuudelskat, kuten miesväki sanoo, ovat meillä erittäin suosittuja, sillä pojat tekevät niitä usein itselleen. Minä en ole koskaan ensimmäisiäkään nuudeleita valmistanut eli meillä se on tyystin poikien hommaa. Nämä nuudelit on maustettu kevyesti lihaliemikuutiolla, mutta tämän ruuan kanssa sopii joku tulisempikin versio. 
  • 2 punaista mietoa chiliä
  • 1 dl sitruunanmehua
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 cm tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 600g maustamattomia broilerin filesuikaleita
  • 1 keltainen paprika
  • 1 pss pakastemaissia
  • 1 pss pakastepapuja
  • nuudeleita
Poistetaan chileistä siemenet ja hienonnetaan palot. Sekoitetaan chili, sitruunanmehu, soijakastike, sokeri ja vesi keskenään ja jätetään odottamaan. Kuoritaan ja hienonnetaan sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuoritaan ja raastetaan inkivääri. Kuullotetaan ensin sipulia muutama minuutti. Lisätään sitten valkosipuli sekä inkivääri ja jatketaan kuullotusta minuutin ajan. Sitten lisätään filesuikaleet ja paistetaan kypsäksi. Paloitellaan paprika joukkoon ja lisätään maissi sekä pavut. Jatketaan paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Sekoitetaan hyvin joukkoon sitruunakastike ja kuumennetaan seos. Tarjoillaan nuudelien kera.


3 kommenttia :

  1. Blogistani löytyisi haastetta ja tunnustusta... vastaa, jos siltä tuntuu :-)

    VastaaPoista
  2. kokeilkaama myös kookoskermaa nuudeleihin kun ensin keitetty ja kanat ym aineet lisätty. tekee todella ihnan maun.

    VastaaPoista
  3. Tämöisen annoksen minä taidan tehdä tänään. Löytyypi pussi nuudeleita pojanpoikien vierailun jälkeen.Tuleepi sekin käytettyä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...