sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Täytetty leipä


Eilen söimme tällaisen täytetyn leivän, joita tosin olisi saanut olla kaksi. Nuorille herroille tämä olikin vasta alkupalaa. Käytin ruispaahtoleipää, että olisi aavistuksen terveellisempää ja täyttävämpää. Tuonne väliin voi tietysti laittaa mitä vaan, mutta minulla on käytössä tuollainen tahna, jota laitan ja yllättävää kyllä leivät ovat pikemmin mehukkaita kuin kuivia. Teen pohjaksi ja alareunaan kaksinkertaisesta foliosta rasian, jotta paketti pysyy hyvin koossa. Paketin laitan sitten uunivuokaan.
  • 1 pkt ruispaahtoleipää
  • 130g voita
  • 1,5 rkl ketsuppia
  • 1,5 rkl sinappia
  • 2 dl mozzarella juustoraastetta
  • 0,75 dl kermaa
  • 0,75 dl persilijaa
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 4 isoa tomaattia
  • 2 pkt ohuen ohuita kalkkunan siivuja tai pekonia
  • pinjansiemeniä
Sekoitetaan huoneenlämpöinen voi notkeaksi ja lisätään siihen ketsuppi, sinappi, juustoraaste, kerma, persilija ja pizzamauste. Levitetään jokaiselle leivälle täytettä ja kinkkua sekä tomaattia. Kasataan pitkäksi pötköksi folion päälle ja laitetaan osa täytteestä leivän päälle, ripotellaan pinjansiemenet päälle. Kypsennetään 200 asteessa noin 15 minuuttia tai niin kauan että leipä saa vähän väriä.

5 kommenttia :

  1. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Oi nam... Minä olen ihan heikkona kaikenlaisiin lämpimiin leipiin tahnoilla.

    VastaaPoista
  3. Tuossapa kiva idea ! Lämpimiä voileipiä tulee joskus tehtyä, mutta tuollainen pötkö pitää kokeilla myös.

    VastaaPoista
  4. Wautsi wau, mikä idea.

    VastaaPoista
  5. Olipa hyvä, että satuin sivuillesi! Tuota on ehdottomasti kokeiltava. On varmasti herkullista...kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...