keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Manteliset banaaniruudut


Kuivakakut, vaikkakin ovat tällä hetkellä kovin trendikkäitä, eivät aina jaksa innostaa ja ovat mielestäni hankalia pakastaa ja säilyttää. Tästä syystä olen muutellut ja jalostanut useita ohjeita niin, että teenkin piirakoita, joihin on helppo tehdä erilaisia kuorrutuksia. Palaset on näppärä pakastaa ja säilyttää, jos jotain säilytettävää jää. 
Pohja:
  • 150 g voita
  • 1,5 dl kermaa
  • 3 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 kypsää banaania
  • 1,5 tl kanelia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
  • 3 munaa
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 1 dl siirappia
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 125g mantelirouhetta
Sulatetaan voi ja lisätään siihen kerma. Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Kuoritaan ja soseutetaan banaanit. Lisätään vaahtoon banaani, kaneli ja jauhot, joihin on sekotettu sooda. Sekoitetaan nopeasti maito-voiseokseen. Kaadetaan taikina pellille tasaiseksi levyksi ja paistetaan 175 asteessa noin 15 minuuttia. Valmistetaan sillä välin kuorrute. Vaahdotetaan munat, sokeri ja siirappi sähkövatkaimella. Lisätään joukkoon mantelirouhe. Lusikoidaan seos esipaistetulle pohjalle ja paistetaan vielä viitisentoista minuuttia.


6 kommenttia :

  1. Jopa on ihanaa herkkua nam,nam :)

    VastaaPoista
  2. Tämä(kin) on varmasti tosi herkkua!

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköisiä ruutuja :)

    VastaaPoista
  4. Ihana piirakkaohje!:) Piirakat on kyllä hieman näppärämpiä kuin kakut. Nopeammin valmistuvatkin, ja helpommin onnistuvat. Harmi, kun eilen tuli nakattua kypsät banaanit smoothien joukkoon, olisi voinut kokeilla tätä.

    VastaaPoista
  5. Ihanan herkullisilta näyttävät ruudut:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...