lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mustaherukkainen ricottapiirakka


Tässä aavistuksen erilainen piirakka. Sekoitetaan pohjan ainekset nopeasti sekaisin ja panellaan piirakkavuoan pohjalle. Laitetaan hetkeksi jääkaappiin. Valmistetaan täyte. Sekoitetaan ricotta, kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Pistellään pohjaan muutamia reikiä haarukalla. Levitetään pohjalle mustaherukkahilloa tasaisesti ohuehko kerros. Valitettavasti en ole koskaan mitannut laittamaani määrää, ei siis mitään hirveän paksua kerrosta, muttei ihan läpikuultavaakaan. Hillon päälle kaadetaan ricottaseos niin, että reunoihin jää näkyviin mustaherukkahillo. Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia.
Pohja:
  • 125g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
Täyte:
  • 250g ricottajuustoa
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • mustaherukkahilloa


16 kommenttia :

  1. Kuulostaa todella maukkaalta.

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla! Näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  3. Tämäkin kokeilemisen arvoinen, näyttä tosi herkulliselta.

    VastaaPoista
  4. Minullapa onkin vielä muuan pussi herukota pakkasessa...Tätäpä teenkin huomenna jälkkäriksi, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  5. Näyttää tosi herkulliselta:)

    VastaaPoista
  6. Tosi herkullisen näköistä:)

    VastaaPoista
  7. Sen verran erilainen ohje, että on pakko kokeilla jälkkäriksi!

    VastaaPoista
  8. Kiitos, tätä(kin) pitää kokeilla. Mustaherukoita on jemmassa ja ricottaa kai läytyy lähikaupasta.

    VastaaPoista
  9. Ihanaa. Kiitos ohjeesta. Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle.

    VastaaPoista
  10. Herkulliselta kuulostava ohje. Voisikohan mustaherukan tilalla käyttää jotain muuta - se kun ei kaikille käy..

    VastaaPoista
  11. Mustikka ja ricotta on kyllä match made in heaven! Mustikka onkin kaikkien aikojen suosikkimarjani. Niin suomalainen, tulee lapsuuden suvet mieleen aina :)

    VastaaPoista
  12. Ihanan näköinen piirakka. HArmi, kun meillä ei mustaherukka oikein uppoa kuin minuun ja kuopukseen...

    VastaaPoista
  13. Kyllähän tuon mustaviinimarjahillon voi korvata millä vaan muulla hillolla. Tosin tuo mustaviinimarjan kirpakkuus ja ricotta yhdessä ovat lyömätön pari, mutta jollain muulla hillolla saa varmasti myös hyvää.

    VastaaPoista
  14. Kiitos SatuMaria kommentistasi, jostain kumman syystä tämä blogger taas takkuilee ja kaikki kommentit eivät näy. Hienoa, että jo kerkisit kokeilemaan piirakkaa ja oli hyvää, tulen tiiraamaan postauksesi tästä.

    VastaaPoista
  15. Varmasti maukasta.

    VastaaPoista
  16. It looks like a cheese cake, huuuuuummmmm!
    It must be delicious!

    Have a great weekend

    Bia
    www.biaviagemambiental.blogspot.com

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...