maanantai 25. maaliskuuta 2013

Nektariini-murupiirakka


Tässä ihana makea piirakan ohje ja ehdottomasti kokeilun arvoinen mikäli pidät murupiirakasta. Murut on vielä hiukan maustettu, joten joka kerroksessa on oma makuvivahteensa. Vatkataan pehmeä voi ja sokeri sekaisin, lisätään jauhot ja levitetään taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, paistetaan 180 asteessa noin parikymmentä minuuttia. Sekoitetaan sillä välin valmiiksi täytteen ainekset ja valmistetaan muruseos. Sekoitetaan tuorejuusto sekä kermaviili hyvin sekaisin, lisätään sokeri, vehnäjauho, muna ja vaniljasokeri. Nypitään muruseoksen ainekset käsin sekaisin murumaiseksi seokseksi. Levitetään varovasti osittain paistuneen pohjan päälle ruokalusikallinen voita sekä aprikoosihillo, laitetaan hillon päälle nektariinin lohkot ja kaadetaan tuorejuustotäyte nektariinien päälle, ripotellaan päällimmäiseksi muruseos. Paistetaan vielä 180 asteessa puolisen tuntia.
Pohja:
  • 220 g voita
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • 4 dl jauhoja
Täyte:
  • 1 rkl voita
  • 0,5 dl aprikoosihilloa
  • 3 nektariinia
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
Murukerros:
  • 2 dl jauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 120 g voita

6 kommenttia :

  1. Kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Onpas makoisaa, ei ole tullut mieleenkään käyttää nektariinia piirakkaan, nerokasta :)

    VastaaPoista
  3. Hienoja, ihania ohjeita. Minä ainaski haluaisin ohjeet kirjana. olisi aina käytettävissä ja kuvien kera.

    VastaaPoista
  4. Ai miten herkullisen ja helpon oloinen ohje, tätä täytyy pääsiäisenä koittaa :)

    VastaaPoista
  5. Murupiirakat ovat ihania... :-)

    VastaaPoista
  6. Toimii, aina! Itsekin ajattelin tehdä yhden murupiirakan pääsiäiseksi.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...