maanantai 4. maaliskuuta 2013

Päärynäinen juustopasta


Tässä ihana pastakastike hiukan vaativampaankin makuun. Täyteläisen kermainen ja raikkaan hedelmäinen. 
  • 2 isoa päärynää tai kolme pienempää
  • 1 dl pecorino juustoa raastettuna
  • 1 dl parmesaani juustoa raastettuna
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl omenamehua
  • 150 g tuorejuustoa
  • 1 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • mustapippuria
  • pennepastaa
  • suolapähkinöitä
Päärynät raastetaan ja kuullotetaan muutaman minuutin ajan voissa. Lisätään kerma sekä mehu, tuorejuusto ja juustoraasteet. Kuumennetaan ja sekoitetaan tasaiseksi. Maustetaan rosmariinilla ja mustapippurilla. Ripotellaan päälle suolapähkinöitä ja tarjoillaan pennepastan kera.


Penne eli putkimakaroni on Italiasta kotoisin oleva lieriönmuotoinen pastalaji. Pennepastan reunat on leikattu vinottain ja se sopii erinomaisesti käytettäväksi kastikkeiden kera, sillä kastike pääsee putken sisään ja maut sekoittuvat hyvin. Penne kypsennetään al dente ja tarjotaan pastakastikkeiden kuten peston, marinaran tai arrabbiatan kera. Penne on myös suosittu pastasalaattien raaka-aine.

7 kommenttia :

  1. Raaka-aineiden perusteella tuo maistuu taivaalliselta. Kiitos ohjeesta:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos kiitos!!! Olen heikkona Italialaiseen ruokaan :-))

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa aivan ihanalta! Täytyy kokeilla tätä! :)

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Tätä takuulla kokeillaan meilläkin!

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa herkulta ja vähän erilaiselta. Kaunis kattaus, by the way!

    VastaaPoista
  7. Oi, tämän ohjeen tallennan myöhempää käyttöä vareten:) kiitos!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...