perjantai 29. maaliskuuta 2013

Passion


Passionhedelmä eli kärsimyshedelmä on alunperin kotoisin Brasiliasta. Nykyään sitä kasvatetaan monilla trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla ja hedelmät kasvavat monivuotisissa köynnöksissä. Tumma kurttuinen kuori ei ensinäkemältä herätä suuria intohimoja, mutta sisälmys yllättää iloisesti. Passion on parhaimmillaan silloin, kun kuori on ryppyinen ja sileäkuorinen hedelmä kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa. Passionin maku on täyteläinen ja se muistuttaa mansikkaa, ananasta sekä appelsiinia. Passionhedelmää voi syödä ihan sellaisenaan, mutta se sopii hyvin hedelmäsalaatteihin, salaatinkastikkeisiin tai viilin joukkoon. Passion on erinomainen erilaisissa rahka- ja kermaruuissa sekä kastikkeissa ja hyytelöissä. Pieni määrä passionia piristää myös juoman kuin juoman. Tässä eksoottisessa hedelmässä on paljon A- ja C-vitamiinia.

5 kommenttia :

 1. Minä rakastan passionhedelmää ja käytän sitä paljon leivonnassa! Täytekakun välissä passionmousse on meidän suvun suosikki! :)

  VastaaPoista
 2. Täälläpäin passionia käytetään paljon aitakasvina;se kasvaa nopeasti ja runsaana ja bonuksena ihanat hedelmät ja kauniit kukat.Vastapäätä on sellainen aita ja aina välillä kyttään onkoi hedelmiä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Passionaita kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!! ;D Aivan mahtavaa!! :D

   Poista
  2. Edellisessä asuinpaikassamme naapurilla oli passionhedelmäköynnös, mutta kaikki hedelmät tulivat aina vain meidän puolellemme :-) He olivat paljon matkoilla ja oli ilo hoitaa hedelmien poimiminen (ja syöminen) heidän puolestaan :-D

   Poista
 3. Jaelilla on siellä Israelissa kyllä sellaiset oltavat, että välillä olen suorastaan kateellinen, on jos jonkilaisia hedelmiä ja kaikkia ihanuuksia ja lämmin, huoh.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...