lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pihviä konjakkikastikkeella


Sitten siitä pihvin paistamisesta. Mielestäni kunnon naudan sisäfilepihvi tarvitsee kaverikseen vain suolaa, pippuria ja hyvän kastikkeen. Toki voi kikkailla erilaisilla marinadeilla ja mausteilla, mutta peruspihvi on aina yhtä hyvä. Tyylejä on varmasti satoja. Itse otan pihvit huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin ennen paistamista, puoli tuntia on mielestäni liian vähän, tunti jo oikein hyvä. Samaan aikaan ei kannata paistaa kovin montaa pihviä, että kuumuus riittää. Pihvit sivellään öljyllä ja pyöritetään reunat pippuriseoksessa. Kuumennetaan pannu kuumaksi ja lisätään puolet voista, varotaan ettei voi pala, paistetaan pihviä kunnes pinta hikoilee selvästi, käännetään pihvi, lisätään loput voista, pienennetään pannun lämpöä hiukan ja paistetaan niin kauan, että pinta jälleen hikoilee. Tässä vaiheessa kypsyysaste on noin medium, mikäli pihvit ovat paksuhkoja. Meillä pientä kikkailua aiheuttaa se, että haluan pihvini well done ja Ukon pihvit pitää olla medium. Eli paistan omaani hiukan kauemmin ja Ukon pihvit selviävät hiukan vähemmällä. Tämän jälkeen käärin pihvit folioon ja laitan uuniin 150 asteeseen kastikkeen teon ajaksi. Näin pihveistä tulee tasaisen mureita. Kypsyysaste saa siis olla hiukan vajaa tässä vaiheessa. Pihvejä ei kuitenkaan pidä unohtaa kuumaan uuniin, sillä ne saavat uunista oton jälkeen vielä rauhassa vetäytyä foliossa, ettei ensimmäisen veitsen viillon jälkeen nesteet lorahda lautaselle. Pihvien kypsyysaste on myös helppo tarkistaa sormella painamalla, medium on kimmoisa mutta palautuu nopeasti, mitä kypsempi pihvi, sitä kiinteämmäksi pinta muodostuu. Suolaan pihvit vasta uunista oton jälkeen. Kastikkeen ainekset sekoitetaan pihvien paistopannulle ja keitetään viitisen minuuttia.
Kastike:
 • 2,5 dl kermaa
 • 1,5 rkl Dijon sinappia
 • 4 rkl konjakkia
 • 2 tl mustapippurirouhetta
 • ripaus suolaa

14 kommenttia :

 1. no niin , tässä oli kunnon anoppi henkinen pihvien paisto -ohjeistus :)
  Kiitos ! mie oon ihan surkea tuossa , mutta harjotellaan sun ohojeella :)

  VastaaPoista
 2. Sää sitten osaat laittaa sellaisiakin ohjeita, joita ei ole tajunnut kaipaavansa :) Tämä kotikokki ainakin oli täydellisen pihvin paistamisen ohjeistuksen tarpeessa :)

  VastaaPoista
 3. Ihan vesikielellä tässä saa katsoa/lukea :P No onneksi uunissa on paisti, jota en kyllä voi paljon maistella... koska illalla pääsen herkuttelemaan seisovaan pöytään :))
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Meilläkin nautittiin eilen pihvistä konjakkikastikkeella - Ukkokullan laittamana ;) Tällä ohjeella voisin minäkin uskaltaa kokeilla !

  VastaaPoista
 5. Riikka, minulla on todella ihana anoppi, jos voisin joskus olla edes puolet siitä, olisin onnellinen. Luulen silti että tuossa keittiöön kaappaamisessa voi käydä niin, että miniäehdokkaat opettavatkin anopille uusia tuulia, mikä olisi oikein hyvä juttu ;). Kaikki uusi on aina tervetullutta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä pihvin paistamiseen. Enpä ole hoksannutkaan tuota foliojuttua!
  Nam, näyttää nälkäisestä tosi hyvältä:)
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kyllä on mehevän näköinen pihvi,kiitos vinkistäpihvin paistossa:)

  VastaaPoista
 8. Hey, selam from istanbul :)

  VastaaPoista
 9. Voi nam, konjakkikastike on jotain niin hyvää!

  VastaaPoista
 10. Folio juttua pitää kokeilla, kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 11. Aika lailla samalla tavalla paistetaan pihvit meilläki - paitsi, että ei laiteta pippuria vaan kaikki maustaminen useimmiten tapahtuu paistamsien jälkeen. Niin, ja uuniin törkkäisen välillä ihan ilman mitään foliota ja käärin vasta sitten kun tulee ulos odottamaan. Minusta tuolla tavalla pinta pysyy ehkä hiukan rapeampana loppuun saakka :-)

  VastaaPoista
 12. Klruprs mikä pihivi...Ja entäs tuo etellisen postauksen artisokkakana :)

  VastaaPoista
 13. Entrecotesta voisin tehdä sinun ohjeiden mukaan. Tule varmasti hyvää!

  VastaaPoista
 14. Vuoroin vieraissa. Hyvää ohjetta tääläkin jaossa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...