lauantai 9. maaliskuuta 2013

Punaherukkainen suklaakakku




Mummu lahjoitti purkillisen punaherukkahyytelöä ja sille piti keksiä joku sopiva käyttökohde. Tuunailin sitten tällaisen kakkuohjeen, johon se sopi kyllä mainiosti.
Pohja:
  • 200 g Digestive keksejä
  • 100 g voita
Valkosuklainen täyte:
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 125g sitruunarahkaa
  • 3 liivatelehteä
  • 1 rkl vettä
  • sokeria maun mukaan
Herukkainen täyte:
  • 6 dl punaherukkahyytelöä
  • 2 dl vispikermaa
  • 125 g sitruunarahkaa
  • 4 liivatelehteä
  • sokeria maun mukaan
Sulatetaan voi ja sekoitetaan siihen Digestive keksinmuruset, painellaan irtopohjavuoan pohjalle. Itse laitan irtopohjavuoan reunat suoraan tarjoilualustalle ilman pohjaa ja teippaan reunat neljästä kohtaa ulkopuolelta kiinni alustaan, ei tarvitse pelata leivinpaperipohjien kanssa, eikä siirrellä valmista kakkua mihinkään toiselle alustalle. Laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Valmistetaan valkosuklainen täyte. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, sulatetaan ja jäähdytetään suklaa ja vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan suklaa kermaan voimakkaasti vatkaten ja lisätään rahka ja tarvittaessa sokeri. Sulatetaan liivatelehdet pieneen vesitilkkaan ja kaadetaan hiukan jäähtyneenä kermaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kasataan vaahdosta kekoja kakkupohjalle niin, että väliin jää rakoja. Valmistetaan herukkainen täyte. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, vatkataan kerma vaahdoksi. Sulatetaan liivatteet pieneen määrään hyytelöä ja sekoitetaan loppuun hyytelöön hyvin sekoittaen. Lisätään kermavaahtoon hyytelö, rahka ja lisätään tarvittaessa sokeria. Kaadetaan valkoisen täytteen päälle. Sekoitetaan varovasti veitsellä, jotta kerrokset hiukan sekoittuvat keskenään. Annetaan hyytyä jääkaapissa.




15 kommenttia :

  1. Ihanan keväinen ja lupaavan oloinen resepti, erityisesti siksi, että punaherukalle - jota on pakastin pullollaan, ei meinaa olla käyttötarkoituksia :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis on, voi syödä näin silmilläkin. Arvelin, että kokeilen tehdä, mutta mustaherukalla, sitä on pakkasessa.

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku! Mä oon hirvittävän huono syömään punaherukkaa, mutta tätä voisi silti testata. Meidän pihalla on yksi vanha punaherukkapuska, joka tekee niin valtavasti marjoja, etten tiedä mitä niille kaikille tekisin. Viime syksynä osa meni likööriksi, osa mehuksi ja silti valtaosa jäi lintujen hoideltavaksi :/

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis kakku ja varmaan maistuva! Punaherukka tahtoo jäädä käyttämättä, joten kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Kyllä on kaunis kakku,nam,nam :)

    VastaaPoista
  6. OI miten nätti! Ja valkosuklaalla kaikesta tulee hyvää:)

    VastaaPoista
  7. Olen juuri aterioinut ja tulin tänne jälkiruoalle :) Nam.

    VastaaPoista
  8. ♥ jospa joskus piipahdan sinne kakkukahville.. :)

    VastaaPoista
  9. Kuulostaa ihanalta! Herukat on niin raikkaita. Itsellä on ihana mustaherukkamousseohje täytekakun väliin ja se on ihanaa! Mustaherukkahyytelökin on ihan mun lempparia, punaherukkahyytelöä en olekaan ikinä maistanut, sellaistakin voisi kokeilla :) Tästä poikikin monta ideaa korvan taakse! :D Ihmisten tarvisi ehdottomasti käyttää herukoita enemmän, ne on sellaisia vitamiinipommejakin!

    VastaaPoista
  10. Meillä eivät punaherukkahyytelöpurkit koskaan ehdi kakkuun saakka - varsinkaan, jos talosta löytyy vielä piimäjuustoakin. Yhdistelmä kun on isännän lempparijälkkäri :-)

    VastaaPoista
  11. Onhan oikea prinsessan kaakku. Suklaatia ja vaaleanpunaista ;o)
    Herkullista aurinkopäivää!

    VastaaPoista
  12. Herkullisen ja raikkaan oloinen kakku :)

    VastaaPoista
  13. Näyttää ja kuulostaa suussasulavalta!
    (Kumma ilmiö. Näin sähköpostissani sinun kommentoineen blogiani, mutta kommentti ei päätynytkään blogiin vaan jonnekin sinne välille... ehkä bittiavaruuteen.)

    VastaaPoista
  14. Herkullinen ja kaunis juustokakku

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...