lauantai 23. maaliskuuta 2013

Ricotta


Ricotta on italialainen herasta valmistettava pehmeä, hiukan rakeinen, kermanvalkoinen tuorejuusto. Sitä valmistetaan monenlaisina versioina ja myydään harkon tai korin muotoisena, se voidaan myös säilöä liemeen. Ricottan rasvapitoisuus on 20%. Maultaan ricotta on makea ja sopii moneen ruokakäyttöön. Se onkin ainesosana monissa italialaisissa jälkiruuissa kuten juustokakuissa, cannoleissa, cassatassa ja pikkuleivissä. Ricottalla voidaan maustaa myös pastaruokia, pizzaa, lasagnea, raviolia sekä calzonea. Se sopii myös majoneesin korvikkeeksi.

3 kommenttia :

  1. Meillä tehdään tätä jos kaupasta löytyy tänään ricottaa. Kiitos ohjeesta, mustaherukoita on vielä ihan liikaa syömättä :)

    VastaaPoista
  2. Ensi viikolla ostan ricottaa ja teen tätä pääsiäiseksi, nam;)

    VastaaPoista
  3. Ricottaa voi tehdä myös helposti itse. Piirakka kuulostaa ja näyttää herkulliselle!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...