sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Rosmariinivanukas


  • 2 rosmariinin oksaa, pituus noin 10 cm
  • 6 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 5 keltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
Kuumennetaan kerma ja rosmariinin oksat kattilassa kiehumispisteeseen ja keitetään hiljalleen viitisen minuuttia. Otetaan kattila pois levyltä. Vatkataan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisätään kuumaan kermaan. Sekoitetaan ja annetaan olla hetki. Poistetaan rosmariinin oksat. Kaadetaan seos pieniin vuokiin ja laitetaan vuoat isompaan vuokaan, joka on puolillaan vettä. Kypsennetään vuokia 140 asteessa 30 minuuttia. Siivilöidään pinnalle tomusokeria ja kypsennetään vielä yläritilällä kunnes pinta on kauniin värinen.


14 kommenttia :

  1. Näyttää ja kuulostaa suussasulavan hyvältä:)

    VastaaPoista
  2. Ihana ruoka kylmään päivään. Jotenkin palelen näinä kevään päivinä paljon enemmän kuin marras-joulukuulla.

    VastaaPoista
  3. Ompa todella kaunis jälkkäri - niin herkullisenvärinen pinta, ja tuo rosmariininoksa siinä päälla¨... mmm! Oikein pirtsakat ja iloiset pikku kulhot... kurkkaanpa tuota edellistä postausta - siinä oli enemmän tietoa noista somista astioista.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa herkulliselta ja ihanat kipot :).

    VastaaPoista
  5. Noi Origot ovat kauniit, itsekin olen hiplaillut noita kaupassa :)

    VastaaPoista
  6. kuulostaa todella herkulliselta. nami.
    Kauniit kipot.♥

    VastaaPoista
  7. Herkullista,ihanat kipot:)

    VastaaPoista
  8. tein eilen sun ohjeella pasta bolognesea (ilman valkkaria tosin ) ja hyvin maistui !
    ihanat kupit !

    VastaaPoista
  9. Rosmariini antaa varmasti mukavan säväyksen creme bruleen makuun.

    VastaaPoista
  10. Ihana blogilöytö! Lukijaksi *kliks* Tulen toistekin. :)

    VastaaPoista
  11. Herkulist mam :)

    VastaaPoista
  12. Näyttääpä hyvältä !

    VastaaPoista
  13. Vautsi, mikä annos! Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että kai on vain pakko kokeilla! Rosmariini on muutenkin ihana mauste, aivan liian vähän käytetään makeissa leivonnaisissa sanon minä :) Kiitos reseptistä :>

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...