tiistai 12. maaliskuuta 2013

Sitruunainen jääkakku




Jääkakun tekemisessä menee aikaa, mutta onnistuu varmasti ja viipale jäistä kakkua on herkullinen jälkiruoka espresson tai vaikkapa vaniljakastikkeen kera. 
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 150 g sulatettua valkosuklaata
  • 1 dl vispikermaa
  • 0,25 dl sitruunalikööriä
  • vaniljamaitoa
Vatkataan kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet, kaadetaan leivinpaperille, levitetään ja paistetaan 220 asteessa 7-10 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Kumotaan valmis levy sokeroidulle leivinpaperille ja annetaan jäähtyä. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Sekoitetaan tuorejuusto ja sokeri, vatkataan joukkoon suklaa, lisätään likööri ja lopuksi kovaksi vatkattu kerma. Vuorataan pitkulainen vuoka kelmulla, leikataan pohjasta neljä vuoan kokoista palaa ja kostutetaan ne hiukan vaniljamaidolla. Laitetaan palaset vuokaan ja väliin täytettä. Peitetään kelmulla. Pakastetaan kakku ja annetaan olla pakkasessa vähintään vuorokauden. Leikataan kakusta viipaleita vähän ennen tarjamista. Ei siis sulateta ennen tarjoilua.


13 kommenttia :

  1. Tässähän onkin mukava vaihtoehto ainaiselle rahkatortulle:)

    VastaaPoista
  2. Ihanan keväiset kuvat! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  3. En olekaan ikinä ennen kuullut jääkakusta, kuulostaa hauskalta! Varmasti kesälläkin kiva vaihtoehto jäätelölle :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan keväinen kakku:)

    VastaaPoista
  5. Kauniisti kuvattu ja herkullisen näköinen kakku:)

    VastaaPoista
  6. Ai ai, varmasti suussasulavaa. Täytyypä kokeilla tätäkin joskus. Limoncelloakin yleensä jääkaapista löytyy sen ystäviä kun ollaan. Tai ainakin minä ja kyllä isäntäkin huolii, jos tarjotaan.

    VastaaPoista
  7. Minullekin jääkakku pn ihan uusi tuttavuus. Täytyy kokeilla mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista
  8. Voi ihanainen, mistä sinulta riittää näitä ihastuttavia ohjeita!

    VastaaPoista
  9. Olen ehdollistinut, kuola alkaa valua jo ennen kuin sivu ehtii latautua :)

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköistä! nam!
    ...tipuset ovatkin sitä jo hiukan popsineet!

    VastaaPoista
  11. On niin keväine ja herkullisen näköinen :)

    VastaaPoista
  12. Cute and sweet!

    VastaaPoista
  13. Pitääkin kokeilla joskus kääretorttuversiona.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...