lauantai 2. maaliskuuta 2013

Sitruunainen suklaasemifreddo


Tässä toinen minun makuuni muokattu semifreddo-ohje, joka koostumukseltaan on hiukan erilaista. Jos et pidä sitruunasta, vaihda vaikkapa appelsiiniin, joka on hiukan miedompi ja makeampi. Minulla nyt vaan sattuu olemaan joku sitruunakausi ja sitä pitää laittaa melkein joka ruokaan.
  • 250g mascarponejuustoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria tai maun mukaan
  • 50g tummaa suklaata
  • 50g maitosuklaata
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0,4 dl sitruunalikööriä
Suklaan voi laittaa mascarponen joukkoon joko sulatettuna ja jäähdytettynä tai palastittuna kuten kuvassa. Makuasia. Suklaa siis ja sokerit, sitruunan kuori sekä likööri lisätään mascarponeen. Kerma vatkataan kovaksi vaahdoksi ja lisätään muutamassa erässä mascarponeseokseen. Seos laitetaan matalaan vuokaan, peitetään foliolla ja pakastetaan. Annetaan olla pakkasessa ainakin neljä tuntia. Semifreddoa kannattaa sulatella vartin verran ennen syömistä. Nautitaan sopivasti lämmenneenä.

5 kommenttia :

  1. Miten kaikki ohjeesi ovatkin niin ihania, tämäkin vaikuttaa aivan loistavalta! Sitruunoita käytetään meidän keittiössä paljon.:)

    VastaaPoista
  2. Siis mää en kestä! Miks mulla on joku himputin herkkulakko ja miks oon näin kovapäinen, et pidän siitä kiinni?! Muuten lähtis kyllä autonnokka aika noileesti kohti Räspöötä ja tulisin tyhjentään teijän pakastinta. Ni!

    VastaaPoista
  3. Ja meen näistä herkkukuvista näimmä niin sekasin, etten osaa enää Räpsöötäkään kirjottaa ;) Aika paha! :D

    VastaaPoista
  4. Uuh miten ihanan olonen ohje :P Ja sun kuvat on myös ihan mielettömät aina!

    VastaaPoista
  5. OIh ja voih, taas tulee herkkuja ihan liukuhihnalta...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...