sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Valkosuklaamunat




Ostin huutonetistä pojille vanhat Arabian munakupit ja niitä on tietenkin heti testailtu. Suklaamunista napsaistiin yläosa pois ja tehtiin valkosuklainen täyte. Keltuaista korvaa mangokiisseli. Liotetaan liivatteet kylmässä vedessä. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Liotetaan liivatteet kuumaan maitotilkkaan. Sekoitetaan täytteen aineet vatkaimella ja lisätään liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaadetaan täyte suklaamuniin ja annetaan jähmettyä kylmässä. Jähmettyneiden munien päälle voi laittaa mangokiisselistä tai vaikka suoraan valmiista mangososeesta tai -hillosta keltuaisen.
Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 100g valkosuklaata
  • 250g maitorahkaa
  • 2 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 0,5 appelsiinin kuoriraastetta ja mehu




Teimme pojille samalla idealla jälkiruuaksi tuollaiset täytetyt munat mangokiisselillä, hyvin teki kauppansa. Jotenkin sitä nyt kaipaa kaikkea raikasta ja värikästä, kai se kuuluu tähän pääsiäisen aikaan. Yritän postailla ennen pääsiäistä parhaita pääsiäisreseptejäni, kuvia kyllä olisi kunhan kerkiäisi kirjoitella.


22 kommenttia :

  1. Nam, mitä herkkuja! Hyvää palmusunnuntaita!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  2. Mä luulin, että olitte laittaneet suklaamunaan ihan oikean kananmunan, sen verran aidonnäköinen keltuainen oli tossa ekassa kuvassa :D

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana idea :)
    Ja vielä nättikin!

    VastaaPoista
  4. Oi mitä herkkuja .Leppoisaa palmusunnuntaita:)

    VastaaPoista
  5. Voi vitsit miten ihana idea jälleen! Kuvasarja on mahtava ja saa veden kielelle sekä saa myös esteettisiä hykertelyjä oloon.

    Ihanaa Palmusunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. WAU, mikä idea ja taas niin kauniilla lopputuloksella!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana idea pääsiäisen jälkiruoksi ja miten kauniisti tarjoiltuna, kiitos!

    VastaaPoista
  8. En yhtään ihmettele tämän blogisi suosiota. Kerrassaan loistavia oivalluksia!

    VastaaPoista
  9. Vau, kuinka ihania herkkuja. Hyvää palmusunnuntaita :)

    VastaaPoista
  10. Wau, nam nam! Ihanan näköisiä herkkuja ja noi Arabian lautaset, ihanat!

    VastaaPoista
  11. Minäkin luulin ensin että sisällä on oikeaa kananmunaa! Piti oikein kunnolla hieraista silmiä. Hih! Kaikkea sä hoksaatkin! :D

    VastaaPoista
  12. Ooh, mitä ihania pääsiäisherkkuja!

    Hienoja nuo Reposaaren kevätkuvat tuolla alemmassa postauksessa. Niitä lisää, kiitos ;-D

    Käväisepä blogissani, siellä on sinulle haaste.

    VastaaPoista
  13. Ihanat pääsiäisherkut teillä. Tosi mainio idea. Mukavaa Palmusunnuntaita Sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  14. Hauskoja, ihana makuyhdistelmä! :) Mukavaa palmusunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  15. Onpa hauska jälkkäri :-) Tuolla tavalla saa lapsetkin innostumaan kananmunien syönnistä ;-)

    VastaaPoista
  16. Aivan aidon näköisiä munia! Luulin ensin kuvaa katsottuani, että onpa kauniisti maalatut, kunnes luin tekstisi...

    VastaaPoista
  17. Ovatpa kauniita! :)
    Ja niin aidon näköisiä.

    VastaaPoista
  18. Wau! Valtavan hienoja!

    VastaaPoista
  19. Ihanat munat, ruoan ulkonäkö on enemmän kuin puoli ruokaa.

    VastaaPoista
  20. Mahtavia munia!!! :D

    VastaaPoista
  21. Siis onpas kätsy idea!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...