perjantai 29. maaliskuuta 2013

Värjäilyä


Meillä on jäänyt tuo pääsiäisen koristelupuoli hiukan vähemmälle, mutta tulppaaneilla, onnenpensaan oksilla ja värjätyillä munillahan siitä selviää. Ohraruoho meni pilalle, kun tuli liian harvaa. Pääsiäisruohona onkin sitten vihanneskrassi, jota samalla napsitaan voileivän päälle. Värjäilimme pojun kanssa kananmunia. Koitimme erilaisia värjäysliemiä, joista sipulin kuoret veivät ehdottomasti voiton. Muutama teelusikka viinietikkaa, jotta väri tarttuu paremmin, sitten vesi kiehumaan ja testailemaan. Kokeilimme punasipulia, keltasipulia, teetä, kahvia, chilisekoitusta ja mustikkaa. Kauniita luonnollisia värejä, eikä tarvitse pelätä, että mitään myrkyllistä menee kuoren läpi.


10 kommenttia :

 1. Ompas hienosti koristellut munat.

  VastaaPoista
 2. Syötävä pääsiäsiruoho onkin paras pääsiäisruoho!
  Herkullista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Kauniita värisävyjä olettekin löytäneet noihin muniin! Täällä kävi ohraruohon kanssa kökkäisesti, kun en ehtinyt edes istuttaa - ostin sitten vehnänorasta suoraan kaupan yrttitarhasta - passaa sekä Viiru-kisulle että meille muille!
  Oikein hauskaa pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
 4. Hienon värisiä munia, mutta pupu näyttää vähän, köh, pelottavalta :)
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Hih, pupu on tosiaan sen näköinen, että uskaltakaakin koskea minuun, niin puraisen sormenne poikki. Ukko käski laittamaan ruskeita murokokkareita ruohoon, olisi kuulemma sopinut hienosti pupun jätöskasoiksi, että tällaista koristeluintoa meiltä löytyy, huoh.

  VastaaPoista
 6. ihanan värisiä munia !
  leppoisaa pääsiäisen jatkoa :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita munia tulee luonnonaineilla!
  Meilläkin on pääsiäisruohona syötävää, eli herneenversoja.
  Pupu on syötävän veikeä, tosi ilmeikäs:)
  Aurinkoisia pääsiäispäiviä!

  VastaaPoista
 8. Niin kauniita värejä! Mistä tuo tummin punaruskea väri, punasipulistako?

  VastaaPoista
 9. Tuo tummin väri on punasipulista, kannattaa ensin keittää sipulinkuoria veden kanssa ja vasta sitten laittaa munat kiehumaan, niin värjäytyy paremmin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...