sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Juustoperunat ja naudanliharuukku


Niin kiirettä pitää, ettei meinaa keritä tänne päivittämään lainkaan. Tervetuloa uusille lukijoille, toivottavasti löydätte mukavia reseptejä ja silmäniloa. Tänään oli alkuruokana hedelmäinen salaatti, pääruokana juustoperunat ja naudanliharuukku ja jälkiruuaksi täytettyjä sitruunoita. Olen kovasti tykästynyt noihin perunoihin, vaikka vaativatkin pientä näpertelyä, mutta se on ihan sopivaa puuhaa tällaiselle askarteluhenkiselle tyypille. Tuo naudanlihakastike on myös herkullista, kun muistaa haudutella tarpeeksi kauan. 

Juustoperunat:

Pestään ja kuoritaan sopiva määrä perunoita, leikataan perunat melkein alas asti viipaleiksi. Joka toiseen väliin laitetaan aivan ohut suikale voita ja joka toiseen väliin ohut viipale parmesaanijuustoa. Päälle ripotellaan hieman suolaa sekä mustapippuria ja lopuksi perunat pirskotetaan pienellä määrällä öljyä. Paistetaan 200 asteessa 45-60 minuuttia perunoiden koosta riippuen, paiston puolivälissä lisätään folio, ettei pinta tummu liikaa. Lurautetaan perunoiden väleihin pieni määrä kermaa ja laitetaan päälle Cheddar juustoa ja paistetaan vielä vartti ilman foliota. On tosissaan hyvää.

Naudanliharuukku:
  • 700g naudan paistisuikaleita
  • 1 iso punasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt Mustapekka juustoa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl soijakastiketta
Kuumennetaan pannu kuumaksi ja ruskistetaan siinä nopeasti sipuli ja lihasuikaleet kolmessa erässä. Siirretään lihat pataan. Viimeiseen erään sulatetaan juusto ja lisätään vesi sekä suola. Käännellään kunnes juusto on kokonaan sulanut. Laitetaan pataan ja haudutetaan uunissa 175 asteessa tunnin ajan. Lopuksi lisätään kerma sekä soijakastike ja haudutetaan vielä viisitoista minuuttia. Tarjoillaan juustoperunoiden kanssa. Tämän voi yhtä hyvin myös toteuttaa pannullakin varsinkin, jos tekee pienemmän erän kerralla.




9 kommenttia :

  1. Erilainen tapa tehdä Hasselbackan perunoita, täytyy kokeilla.
    Minä vain voitelen voilla kypsennyksen ajan ja lisään emmentaalia ja korppujauhoja loppu 10 minuutiksi.

    VastaaPoista
  2. Oi noita perunoita alkoi heti tehdä mieli. Täytyykin kokeilla. Ihanaa alkavaa viikkoa:)

    VastaaPoista
  3. Juuston ja perunoiden ystävänä on pakko sanoa, että kuulostaa ja näyttää aivan mahtavalta! Kokeilen varmasti lähipäivinä näitä :)

    VastaaPoista
  4. Ai ai ai kun tuntuu herkulliselta. Ihan pakko kait kokeilla

    VastaaPoista
  5. Ihana perunaresepti. Niitä ei ole koskaan liikaa.:)

    VastaaPoista
  6. Nyt tuli nälkä :-)

    VastaaPoista
  7. Hyppäsin lukijaksi :-).

    VastaaPoista
  8. Siis perunasta saa pienellä vaivalla todella hyvää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...